Recursul privind cererea de intrerupere a pedepsei finantatorului Stelei, Gigi Becali va fi judecat pe 14 august. Avocatii au cerut amanarea luarii unei decizii, sustinand ca Gigi Becali vrea sa-si pregateasca o pledoarie pe care sa o sustina in fata judecatorilor.

Gigi Becali a fost adus miercuri dimineata, de la Penitenciarul Jilava, la Curtea de Apel Bucuresti, unde urma sa fie judecat recursul sau la decizia Tribunalului Capitalei prin care i-a fost respinsa solicitarea de intrerupere a executarii pedepsei. In 19 iunie, judecatorii Tribunalului au considerat ca nu sunt motive intemeiate pentru ca Becali sa fie liber pentru trei luni asa cum a cerut.

Asadar, decizia definitiva este asteptata in 14 august.

In 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.