Un numar de 7.887 de candidati s-au prezentat marti la proba scrisa de limba si literatura materna a bacalureatului, un elev din judetul Bihor fiind scos din sala de examen, dupa ce asupra lui a fost gasit un telefon mobil, informeaza Ministerul Educatiei.

Marti, elevii care provin de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale au sustinut proba de limba si literatura materna, scrie Mediafax. Astfel, 7.887 de candidati au participat la proba de limba si literatura materna, proba de discipline nonlingvistice la bacalaureatul francofon si proba de cultura si civilizatie spaniola la bacalaureatul bilingv spaniol, se arata in comunicatul de marti al Ministerului Educatiei.

Potrivit sursei citate, un candidat din judetul Bihor a fost eliminat din examen, dupa ce asupra lui a fost gasit un telefon mobil.

Luni a avut loc prima proba scrisa a examenului de bacalaureat din sesiunea iunie - iulie 2013, proba la care s-au prezentat 154.586 de candidati din totalul de 162.338 de potentiali participanti.

Din cei 154.586 de candidati, un numar de 93 de elevi au fost scosi din salile de examen din cauza tentativelor de frauda la care au recurs, respectiv utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutatoare nepermise. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in Constanta (21), Bucuresti (19) si Dolj (sapte).

Acesti elevi au pierdut dreptul de a sustine bacalaureatul in urmatoarele doua sesiuni, potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, precizeaza Ministerul Educatiei.

Miercuri si vineri, se vor desfasura proba obligatorie a profilului si respectiv proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Afisarea rezultatelor va avea loc in ziua de 8 iulie, pana la ora 12.00, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, intre orele 12.00 - 16.00. Contestatiile se vor solutiona in intervalul 9 - 11 iulie, urmand ca pe 12 iulie sa se afiseze rezultatele finale.