Doar 6 dintre cei 18 romani care si-au pierdut viata in accidentul de autocar din Muntenegru au fost identificati pana acum, a anuntat marti dupa-amiaza ambasadorul Romaniei in Muntenegru, Mihail Florovici. El a precizat ca identificarea victimelor este imposibil sa fie finalizata in Muntenegru, procedurile urmand sa continue la Bucuresti, cu participarea procurorilor muntenegreni. Agentia Mediafax publica primele informatii privind identitatea unora dintre victime. Un cuplu de pensionari din Timisoara si o femeie de afaceri din Cluj-Napoca se numara printre victimele identificate pana acum.

  • O femeie de afaceri din Cluj si un cuplu de pensionari timisoreni, printre victime

"Printre persoanele care si-au pierdut viata in accidentul de autocar din Muntenegru se numara o femeie cu domiciliul in Cluj-Napoca, Aurora Morar, o femeie de afaceri, care activa in domeniul vanzarilor de carte. Familia a fost anuntata despre deces", au declarat surse locale pentru Mediafax. Sursele citate au precizat ca membrii familiei acesteia au fost deja anuntati despre decesul femeii.

De asemenea, o femeie si un barbat, sot si sotie, ambii in varsta de 68 de ani, din Timisoara, se afla printre victime, familia celor doi fiind anuntata marti de catre reprezentanti ai Politiei. Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Ancuta Moraru, a declarat, marti, ca doua dintre persoanele care si-au pierdut viata in accidentul din Muntenegru sunt o femeie si un barbat, sot si sotie, din Timisoara: "Este vorba despre sotii Mircea si Doina Luminita Ardelean, din Timisoara. Cei doi sunt decedati, iar astazi (marti - n.red.) a fost anuntata familia de catre o echipa formata din politisti si psihologi", a spus Ancuta Moraru.

Potrivit acesteia, cei doi soti urcasera in autocar la ultima oprire de pe traseu din tara, respectiv la Timisoara.

Cei doi soti din Timisoara care au murit in accidentul din Muntenegru erau ingineri constructori, dar iesisera la pensie si mergeau frecvent in excursii, ei fiind plecati si in Egipt, prin aceeasi firma de turism, iar calatoria de acum era platita de catre unul din cei doi fii ai lor.

"Ii cunoastem pe sotii Ardelean si am auzit nenorocirea. Stau in acest bloc de 30 de ani, de cand s-a construit blocul. Au fost ingineri constructori si au doi baieti. Unul locuieste la Timisoara, iar celalalt la Bucuresti. Unul dintre baieti le-a platit excursia", a spus, marti, una dintre vecinele cuplului. Vecinii au spus ca sotii Ardelean au fost pasionati de calatorii si ca cei doi copii ai lor le plateau destul de des excursii. In trecut, spun vecinii, ei au mai fost plecati in Egipt, cu aceeasi firma de turism.

Rudele celor doi au plecat spre Bucuresti pentru a identifica trupurile neinsufletite.

  • Soferul autocarului era angajat al Politiei Romane si si-a pierdut viata in accident

Soferul care se afla la volanul autocarului prabusit duminica in prapastia din Muntenegru si-a pierdut viata in accident, a declarat marti, la Parchetul General, Stefan Grigore, patronul firmei de transport Gregory Tour, careia ii apartine autocarul. George Ciobanu, soferul mort in accident, avea, potrivit proprietarului firmei, o experienta de 10 ani in domeniu si mai efectuase calatorii pe acelasi traseu.

El era angajat al Politiei Romane, iar in timpul liber lucra ca sofer la o firma de transport. George Ciobanu nu avea insa contract cu Gregory Tour, ci cu o alta firma, el fiind solicitat sa efectueze aceasta cursa in conditiile in care unul dintre soferii Gregory Tour era in aceasta perioada in concediu. Cel de-al doilea sofer care se afla in autocar este in coma, spune Stefan Grigore.

"Din surse nu foarte oficiale am aflat ca el era la volan (in momentul accidentului - n.red.). A fost in foarte multe calatorii inclusiv pe acest traseu, il stia bine, era un om de toata isprava. Cred ca a evitat ceva, a fost un factor extrem care s-a intamplat acolo", a declarat Stefan Grigore, proprietarul Gregory Tour.

"Soferul era detasat la Gregory Tour. Era o persoana extrem de calma, un profesionist, un om extraordinar. Il cunosc de multi ani de zile. Unul dintre colegi a intrat in concediu si acest sofer era o persoana de incredere. A fost in foarte multe calatorii inclusiv pe acest traseu, il stia bine, era un om de toata isprava. Traseul, circuitul si programul excursiei nu fortau in niciun fel soferii sa depaseasca timpii de odihna. Soferul avea o experienta de 10 ani", a mai spus patronul Gregory Tour.