Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a anuntat marti un posibil control in Capitala in privinta modului in care s-au desfasurat lucrarile de anvelopare a blocurilor, tematica unei astfel de verificari fiind insa pentru nivel national, transmite Agerpres.

Ministrul Dragnea a precizat ca in cursul zilei de marti se va intalni in acest sens la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) cu reprezentanti ai Inspectoratului de Stat in Constructii si cu functionari de specialitate.

"Eu nu sunt foarte multumit de acest lucru (de lucrarile de anvelopare - n.red.). Chiar acum, dupa ce termin aceasta discutie, merg la minister sa am o discutie cu cei de la Inspectoratul de Stat in Constructii si cu functionarii din ministerul nostru, din directiile de specialitate, pentru a dispune eventual niste controale in legatura cu aceste lucrari. Si la noi au venit foarte multe sesizari si nemultumiri de la cetateni", a declarat Dragnea, dupa ce a participat la prezentarea proiectului "Politici anticoruptie pentru cetatean, intr-o administratie responsabila" (PCAR), derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

El a aratat ca nu se poate pronunta deocamdata daca au fost acordate sau nu lucrarile preferential.

"Pana la urma, asta nu este problema mea, cel mai mult ma intereseaza calitatea lucrarilor si se pare ca sunt ceva probleme. Dar, ca sa nu vorbim asa sa ne auzim, vreau sa dispun acolo un control, sa vedem intr-adevar din punct de vedere al calitatii, pentru ca, pana la urma, oamenii sunt interesati ca lucrarile care au fost facute din bani publici sa fie de calitate si sa reziste in timp nu numai sa fie o operatiune prin care s-au infrumusetat niste blocuri, in primul rand sa-si atinga obiectivul esential si anume sa diminueze pierderile de energie si de aici sa dureze in timp", a argumentat vicepremierul.

Intrebat daca un astfel de control va fi la nivel national, Liviu Dragnea a raspuns ca, deocamdata, va fi la nivelul Bucurestiului.

"Deocamdata va fi pe Capitala, dar va fi o tematica de control la nivel la national, pentru ca este operatiune care a fost destul de bine finantata si (...) in cadrul programelor europene viitoare 2014-2020 vor fi sume importante alocate. Si vreau sa vedem daca, intr-adevar, aici lucrarile s-au desfasurat in regula si daca solutiile tehnice au fost cele corecte, pentru ca, pana sa vin la minister, vedeam, auzeam de tot felul de firme care, brusc, devenisera specializate in anveloparea blocurilor. Si de multe ori cand nu exista experienta, expertiza (...) apar probleme de genul acesta. Dupa finalizarea acestui control voi dispune procedurile legale", a spus ministrul Dezvoltarii Regionale.