Patru hectare de pasune si padure tanara de brad au ars, vineri seara, intr-un incendiu izbucnit in comuna Lunca de Jos, judetul Harghita, pompierii stabilind ca focul a fost pus intentionat. Incendiul a fost stins de pompieri dupa o interventie care a durat aproximativ cinci ore, transmite Mediafax.

Purtatoarea de cuvant a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat ca incendiul a izbucnit in zona Valea Intunecoasa, in comuna Lunca de Jos.

La fata locului s-au deplasat un echipaj de la Detasamentul de pompieri Miercurea Ciuc si Grupa Operativa a ISU Harghita cu un autocamion si o motopompa.

La sosirea pompierilor, incendiul, care se manifesta pe o suprafata de aproximativ doua hectare de pasune impadurita si doua hectare de padure tanara de brad, era localizat de catre lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al localitatii, evitandu-se astfel propagarea la restul padurii.

"Echipa care a facut cercetarea la locul incendiului a stabilit ca acesta s-a produs in urma folosirii intentionate a sursei de aprindere, motiv pentru care politia va continua cercetarile, pentru identificarea si tragerea la raspundere a autorilor", a precizat Alina Ciobotaru.

Pagubele provocate de flacari au fost evaluate la 10.000 de lei.

Potrivit sursei citate, o parte a terenului incendiat apartine composesoratului Tomesti, cealata fiind proprietate privata.