Curtea de Apel Bucuresti a decis luni arestarea preventiva pentru 29 de zile a medicului Stefan Gheorghe Ozsvath, acuzat de luare de mita, dupa ce a admis recursul procurorului, anunta Agerpres.

In cazul medicului Florin Dumitru Rusu, CAB a decis ca acesta sa fie cercetat in stare de libertate, respingand recursul Parchetului.

Decizia Curtii este definitiva.

In 9 aprilie, Tribunalul Bucuresti decisese ca cei doi medici de la Spitalul pentru copii 'Grigore Alexandrescu' din Capitala - Stefan Gheorghe Ozsvath si Florin Dumitru Rusu acuzati ca au luat mita pentru a opera trei copii - sa fie cercetati in libertate, dupa ce a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva.

Atunci, instanta a dispus in schimb ca medicii sa aiba interdictia de a parasi localitatea pe timpul desfasurarii anchetei.

Medicul chirurg Stefan Gheorghe Ozsvath si anestezistul Florin Dumitru Rusu au fost retinuti atunci de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, sub acuzatia de luare de mita.

Potrivit Parchetului Capitalei, in zilele de 7 si 8 aprilie, pentru a efectua interventiile chirurgicale asupra a trei pacienti minori, medicul chirurg Stefan Gheorghe Ozsvath a primit cate 600 de lei pentru fiecare.

Totodata, pe 8 aprilie, pentru a participa la cele trei interventii chirurgicale, medicul anestezist Florin Dumitru Rusu a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv cate 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalti doi pacienti.

'In cursul zilei de luni, anterior operatiilor, medicul chirurg i-a abordat pe apartinatorii celor trei pacienti si le-a transmis ca pentru efectuarea interventiilor este necesar sa primeasca anumite sume de bani, respectiv cate 600 de lei pentru fiecare pacient. Apartinatorii trebuiau sa dea bani si medicului anestezist care participa la operatii, sumele fiind in jur de 200 de lei', a declarat Bogdan Staicu, purtatorul de cuvant al Parchetului Capitalei.

Staicu preciza ca parintii copiilor i-au denuntat pe medici inainte de efectuarea operatiilor.

'Au platit si s-a facut operatia, iar remiterea de bani a fost inregistrata in mediul ambiental in incinta spitalului, cu mijloace audio-video. La cateva ore dupa aceste inregistrari, medicii au fost condusi la sediul Parchetului', a spus procurorul.