Medicii Gheorghe Stefan Ozsvath si Florin Dumitru Rusu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala, au fost retinuti sub acuzatia de luare de mita, dupa ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, informeaza Mediafax. La perchezitia corporala, asupra doctorilor au fost gasiti peste 6.000 de lei.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti i-au retinut marti pe medicul chirurg Gheorghe Stefan Ozsvath si pe medicul anestezist Florin Dumitru Catalin Rusu pentru luare de mita si cer Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a acestora pentru 29 de zile.

UPDATE 3: Cei doi medici vor fi cercetati in libertate, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva.

Instanta a dispus in schimb ca cei doi medici sa aiba interdictia de a parasi localitatea pe timpul desfasurarii anchetei.

Decizia tribunalului nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs de procurori.

UPDATE 2: Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu, a declarat ca unitatea sanitara va face o ancheta in cazul medicilor Gheorghe Stefan Ozsvath si Florin Rusu, retinuti pentru luare de mita, precizand ca pana acum nu au fost reclamatii din partea familiilor pacientilor tratati in spital.

"Vom face o ancheta in cazul celor doi doctori. Imi pare rau pentru acest incident, mai ales ca pana acum nu am primit nicio reclamatie la adresa doctorilor Gheorghe Stefan Ozsvath si Florin Rusu, acesta din urma fiind chiar seful Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva, cel care a reusit sa tina in viata cei cinci bebelusi arsi in incendiul de la Maternitatea Giulesti", a spus profesorul Enescu.

UPDATE 1: "Declaratiile sunt unele de recunoastere a luarii banilor, altele nu. Reputatia unuia sau altuia nu a fost evaluata, nu face obiectul dosarului penal," a declarat marti procurorul-sef Bogdan Staicu.

Medicul Gheorghe Stefan Ozsvath este acuzat ca a primit cate 600 de lei pentru a opera trei copii.

"S-a retinut ca, in zilele de 7 si 8 aprilie 2013, pentru a efectua interventiile chirurgicale asupra pacientilor minori C.A.M., C.V.G. si G.L.C., medicul chirurg Ozsvath Gheorghe Stefan a primit cate 600 de lei pentru fiecare interventie chirurgicala. La perchezitia corporala efectuata asupra medicului a fost gasita suma de 3.076 de lei", au precizat procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti intr-un comunicat de presa.

Anchetatorii l-au retinut pe medicul anestezist Florin Rusu pentru ca ar fi primit 550 pentru a participa la cele trei operatii.

"Totodata, s-a retinut ca, in ziua de 08 aprilie 2013, pentru a participa la cele trei interventii chirurgicale, medicul anestezist Rusu Florin Dumitru Catalin a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv cate 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalti doi pacienti. Medicul avea asupra sa suma de 3.050 de lei la momentul conducerii la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti", au mai aratat procurorii.

Cercetarile in acest caz au fost facute de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie.