Prim-adjunctul procurorului general Daniel Morar a declarat joi ca nu stie daca isi dorea functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), adaugand ca oamenii mai fac si schimbari radicale in viata lor, potrivit Agerpres.

Daniel MorarFoto: Captura TVR1

Intrebat, dupa sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), daca si-a dorit numirea ca judecator la CCR, seful interimar al Ministerului Public a raspuns: "Nu stiu daca este ceea ce imi doream. Asta e. (...) Oamenii mai fac schimbari radicale in viata lor si probabil si eu - am facut opt ani de zile anticoruptie, alti 14 ani urmarire penala si judiciar ca procuror. Acum facem o schimbare radicala".

Referitor la faptul ca ar fi incompatibil, Daniel Morar a precizat ca problema este foarte clara, respectiv pana la data de 8 iunie este procuror, dupa 9 iunie va fi judecator al CCR. 'Se confunda data decretului de numire cu data numirii efective. Legea spune ca devin incompatibil cu orice alta functie in momentul numirii ca judecator. Momentul numirii este 9 iunie', a explicat Morar.

In ceea ce priveste o posibila demisie din magistratura inainte sa preia mandatul de judecator CCR, el a spus ca este o chestiune care se va discuta si se va rezolva in conformitate cu legea.

"Pana in 8 iunie avem timp. (...) Va fi momentul in care incepe mandatul la CCR, problema rezolvata legal printr-o decizie a CSM, pentru ca ei sunt responsabili de cariera unui magistrat, ei o sa dea o decizie in care o sa stabileasca care este situatia mea o data cu inceperea mandatului la Curte din 9 iunie", a sustinut seful interimar al Parchetului General.

Despre acuzatia ca nu este pregatit, Morar a spus: "Bine. O sa vedeti ca sunt pregatit".

El nu a dorit sa precizeze ce l-a convins sa accepte numirea sa ca judecator la CCR. "Asta este o alta intrebare, vorbim alta data".

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul de numire a lui Daniel Morar in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de noua ani, incepand cu data de 9 iunie.