Insarcinatul cu afaceri al Misiunii Diplomatice SUA in Bucuresti a transmis un mesaj de 8 martie, publicat pe pagina de Facebook a ambasadei, in care precizeaza ca Romania a facut progrese "tangibile" in ultimii ani si ca numarul femeilor antreprenor a crescut la 500.000, potrivit Institutul National de Statistica.

Duane ButcherFoto: Ambasada SUA

"Am avut onoarea de a veni la post in Romania de doua ori. Prima oara am venit la Bucuresti in 2000. Intorcandu-ma un deceniu mai tarziu, in 2011, cu o perspectiva proaspata, am observat imediat schimbarile care au avut loc aici. Fara a micsora importanta crizei economice care afecteaza economia mondiala, va pot spune ca Romania a facut progrese simtitoare de la inceputul secolului XXI. Este important sa ne amintim cat de mult s-au schimbat lucrurile de la Revolutie pana in prezent si mai ales in ultimii zece ani. Nu cred ca este nevoie sa mentionez statistici economice pentru a sustine aceasta afirmatie. Schimbarile sunt tangibile, toata lumea le poate vedea si simti. Ele sunt vizibile in cresterea numarului de magazine, restaurante si a activitatii in general, si se pot simti in dinamismul din Romania.

"Femeile au jucat un rol incontestabil in transformarea tarii intr-una mai vibranta, intr-o perioada de timp relativ scurta," scrie Butcher.

Diplomatul afirma ca, prin activitatea sa la Ambasada, lucreaza cu multe femei in posturi de conducere din diverse domenii.

"Este usor de observat ca o crestere a puterii economice a femeilor conduce la succes. Acest lucru este cu siguranta valabil in Romania, unde, conform Institutului Roman de Statistica, exista peste 500.000 de femei antreprenor, fie ele patroane sau liber profesioniste," spune Butcher.