​Miercuri, vremea se va raci usor in majoritatea zonelor, iar in jumatatea de sud a tarii va fi in general inchisa, cu precipitatii pe arii extinse ziua, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, anunta Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului in regiunile sud-estice si la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 12 grade, iar cele minime intre -14 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 3 grade in Banat. Spre dimineata, izolat vor fi conditii de ceata.

La Bucuresti, miercuri, vremea se va mentine inchisa indeosebi in timpul zilei, cand vor fi precipitatii, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului.

Temperatura maxima va fi de 3...4 grade, iar cea minima de -2...0 grade.

Joi, vremea va deveni in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a zilei in sudul si sud-vestul tarii, unde doar izolat vor mai fi posibile precipitatii slabe mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane.

Temperaturile maxime, in crestere fata de ziua precedenta in sudul si sud-estul teritoriului, vor fi cuprinse intre 3 si 11 grade, iar cele minime intre -6 si 2 grade, mai coborate in depresiuni, spre -12 grade. Noaptea si dimineata, in zonele joase vor fi conditii de ceata.