Ministrul britanic al Muncii si Pensiilor, Iain Duncan-Smith, a declarat duminica, intr-o emisiune BBC, ca estimarile guvernului britanic privind numarul imigrantilor romani si bulgari care ar urma sa vina in Marea Britanie in 2014 ar fi "irelevante".

Ministrul Duncan-Smith a adaugat ca regulile privind accesul la sistemul de asigurari si ajutoare sociale vor fi limitat, fiind inregistrata si nationalitatea aplicantului.

Invitat in emisiunea Andrew Marr Show, ministrul a precizat ca aceasta chestiune a ingradirii accesului imigrantilor la ajutoare este "o lupta importanta" Uniunea Europeana sustinand ca nu este acceptabil sa exista astfel de teste care vizeaza aplicantii de alte nationalitati.

"Nu suntem numai noi, olandezii si scandinavii sunt de partea noastra. Asa ca e o lupta importanta, cred ca noi toti, tarile nordice, trebuie sa devenim mai restrictivi. Avem un numar de tari de partea noastra si cred ca vom putea sa inasprim regulile pentru cei care vin in tara noastra doar pentru a beneficia de sistemul nostru de asistenta sociala", a declarat ministrul britanic.

Vezi pe BBC interviul video