Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se reuneste joi, la ora 9:30, pe ordinea de zi a sedintei fiind si alegerea vicepresedintelui Consiliului, functie pentru care si-au depus candidatura Alina Ghica si Cristi Danilet, se arata pe site-ul institutiei.

Pe ordinea de zi a sedintei de joi figureaza si punctul de vedere al Directiei Legislatie CSM cu privire la plangerea prealabila formulata de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) impotriva hotararilor Consiliului nr. 8, 9 si 10 din 4 ianuarie.

Sedinta de miercuri a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, in care urma sa fie ales vicepresedintele CSM, a fost amanata din lipsa de cvorum.

"Sedinta de azi practic nu a putut sa aiba loc ca urmare a lipsei de cvorum si la solicitarea asociatilor profesionale ale magistratilor. Ca urmare a absentei a doi membri CSM care sunt in concediu la acest moment si a lipsei de la sedinta a ministrului Justitiei, a presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a reprezentantului Ministerului Public in CSM, sedinta nu a avut loc si urmeaza sa fie reprogramata la o data ulterioara care va fi comunicata", explica Monica Prejmeru, purtatorul de cuvant al CSM, pe 9 ianuarie, informeaza Agerpres.

Judecatorul Madalina Afrasinei, reprezentant al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), declara, miercuri, ca are mandat de a cere amanarea luarii unei decizii in ceea ce priveste vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii atat timp cat adunarile generale sunt convocate pentru revocarea din CSM a lui Cristian Danilet, dar si a Alinei Ghica.

De asemenea, vicepresedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Gabriela Baltag, a solicitat miercuri demisia de onoare a noului presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Oana Schmidt-Haineala, sustinand totodata revocarea din functie a altor membri al CSM.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat luni Alinei Ghica si lui Cristi Danilet sa renunte la candidaturile la functia de vicepresedinte al Consiliului. Totodata, judecatorii au cerut demisia de onoare a Oanei Schmidt-Haineala din functia de presedinte al CSM pentru deblocarea situatiei.