Seful Jandarmeriei Romane, Gavrila Pop, a fost demis din functie, marti, decizia fiind luata de ministrul de Interne, Mircea Dusa. Potrivit ministrului Dusa, schimbarea a fost facuta pentru ca "am considerat ca e nevoie de o conducere mai eficienta a activitatii Jandarmeriei", dar si pentru ca generalul Gavrila Pop nu era un titular pe acest post, el fiind imputernicit in aceasta functie in luna mai a acestui an. In locul lui Pop a fost numit la sefia Jandarmeriei Romane colonelul Mircea Olaru, seful Inspectoratului de Jandarmi Galati.

"Operam la schimbari si la nivelul conducerii Inspectoratului General al Jandarmeriei, inspectorat care in ultimul timp am considerat ca are nevoie de putin suflu nou si e nevoie de o inlocuire. Sunt mai multe nereguli (la Jandarmerie, n.r.), dar deciziile nu sunt luate ca urmare a neregulilor. Dl general Gavrila Pop, care era impurternicit la conducerea acestui inspectorat, este directorul general al Scolii de Jandarmerie, se va intoarce la Scoala de Jandarmerie, iar astazi vom imputernici pana la organizarea examenului o noua persoana la conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei - dl colonel Mircea Olaru, seful Inspectoratului judetean de Jandarmi Galati. Schimbarea sefului de la Jandarmerie se refera la faptul ca in ultimul timp am considerat noi ca e nevoie de o conducere mai eficienta a activitatii Jandarmeriei si la faptul ca nu era un titular, dl general Pop era imputernicit pe acel post", a declarat ministrul Mircea Dusa.

In mai, Gavrila Pop a fost imputernicit, pentru sase luni, in functia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane (IGJR), aminteste Mediafax.

In perioada 2007-2010, el a condus Jandarmeria Capitalei, de la conducerea careia a fost demis in noiembrie 2010, dupa mitingul politistilor desfasurat la Palatul Cotroceni, motivul oficial invocat fiind managementul defectuos.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a anuntat, marti, ca intentioneaza sa schimbe inca un inspector sef, ca urmare a verificarilor pe care ministerul le-a facut, la nivel national, in ultima perioada.

Dusa nu a precizat cine ar urma sa fie inlocuit din functie.

Pana acum, in urma verificarilor efectuate de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), au fost inlocuiti din functie sefii inspectoratelor de Politie judetene Botosani, Timis si Arad, dar si seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Marcel Lucaciu.