Andreea Varga, istoric din Ungaria care reprezinta o organizatie religioasa maghiara intr-un proces de retrocedare a unor imobile, sustine ca, saptamana trecuta, a fost lovita cu pumnul in fata si califica acest fapt drept o tentativa de intimidare pusa pe seama institutiilor cu care se judeca. "A venit spre mine un tip saten, atletic, si s-a uitat la mine lung. Avea un zambet cinic pe buze cinic si m-a lovit cu pumnul in fata. M-a lovit un profesionist, nu a lasat urme foarte mari dar voia sa ma intimideze", a declarat Varga pentru HotNews.ro. Istoricul maghiar reprezinta o organizatie religioasa care se lupta pentru restituirea a trei imobile din Baile Felix, intre care unul ar fi folosit de Serviciul Roman de Informatii.

Andreea VargaFoto: Hotnews

Istoricul maghiar mai spune ca astazi a avut un nou termen de judecata la Inalta Curte, ca a cerut un termen de amanare dar ca i-a fost refuzat.

Incidentul s-ar fi petrecut miercuri seara pe bulevardul Carol. Andreea Varga sustine ca a depus plangere la politie in data de 17 octombrie, ca a solicitat eliberarea unui certificat medioco legal si prezentarea unor inregistrari video. In opinia ei, politia musamalizeaza cazul deoarece "nu e placut ca un cetatean strain sa denunte astfel de fapte".

Despre acest incident a relatat, luni, si agentia de presa maghiara MTI. Potrivit sursei citate, Andreea Varga (43), care a primit printre alte distincţii şi premiul Eudoxiu Hurmuzachi al Academiei Române în 2004, se ocupă de cazurile Ordinului Premonstratens din Oradea, organizaţie ce se luptă pentru restituirea imobilelor confiscate de către statul român. În acest moment istoricul reprezintă Ordinul într-un proces de restituire pentru trei imobile din Băile Felix. Dintre acestea, unul este folosit de către SRI – a adăugat Varga.

Istoricul a depus deja plângere în 2011, atunci două persoane neidentificate i-au pus câteva întrebări sub pretextul unui sondaj de opinie, însă care, după spusele ei, au avut rol de intimidare. Atunci poliţia a închis ancheta cu explicaţia că ea a fost subiectul unui „sondaj de trei persoane”.