Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, joi, ca vor fi facute studii de impact in cazul costului fortei de munca si a ajustarilor care trebuie acordate in 2013 "consumatorului vulnerabil" pentru energie electrica, urmand ca acestea sa fie analizate la urmatoarea misiune de evaluare a FMI, relateaza Mediafax. Ministrul Muncii a reiterat ca, in ceea ce priveste indemnizatiile pentru cresterea copilului, acestea se incadreaza in conventia prin care Guvernul se angajeaza sa reintregeasca sumele taiate in 2010 dar ca aceasta situatie nu poate fi rezolvata pana in toamna, dupa ce se incheie vacanta parlamentara.

Mariana Campeanu s-a intalnit, joi, la Ministerul Muncii, cu delegatia Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, la discutii fiind prezenti si secretarii de stat Georgeta Bratu si Denisa Patrascu. Demnitarul a declarat, la finalul discutiilor, ca obiectivele Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in raport cu obligatiile asumate fata de organismele financiare internationale au fost indeplinite.

Intrebata daca au fost discutii cu delegatia FMI legate de reducerea costului fortei de munca, Mariana Campeanu a spus ca autoritatile romane si organismele financiare vor face in acest sens studii de impact, urmand ca acestea sa fie analizate la urmatoarea misiune de evaluare.

Ministrul Muncii a mai spus ca vor fi facute studii de impact si in ceea ce priveste ajustarile care trebuie acordate in 2013 "consumatorului vulnerabil" pentru energie electrica.

La intalnire au fost discutate si aspecte privind Legea Dialogului Social si Codul Muncii. In legatura cu legislatia muncii, ministrul s-a referit la anumite ajustari ale Legii Dialogului Social care sa permita operationalizarea implementarii acesteia. Mariana Campeanu a precizat ca este esentiala deblocarea functionarii Consiliului Economic si Social, precum si rezolvarea unor probleme de reprezentativitate a sindicatelor si patronatelor.

In ce priveste Codul Muncii, Mariana Campeanu a spus ca Guvernul nu are alte intentii pana la sfarsitul anului decat acelea rezultate din discutiile care vor fi purtate in continuare pentru a asigura o flexibilizare a pietii muncii, pentru crearea de noi locuri de munca.

Intrebata despre reintregirea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, Mariana Campeanu a declarat: "cu privire la indemnizatia mamelor, intra in acea conventie care am facut-o atunci cand am spus ca reintregim sumele care au fost taiate in 2010. Faptul ca nu s-a facut odata (cu reintregirea salariilor - n.r.) a fost o conjunctura nefavorabila pentru mame pentru ca au fost aprobate acele taieri printr-un alt act nomaticv iar acesta nu il putem repara pana in toamna (dupa ce se termina vacanta parlamentara - n.r.)"