Rezultate BAC 2012 Promovabilitatea la nivel national, inainte de contestatii, este de 43,04% - mai mica decat anul trecut
Examenele au fost promovate de 80.466 de elevi. In 2011, 90.765 de elevi au promovat prima sesiune a examenului de Bacalaureat.
Judetele unde s-au inregistrat cele mai mari diferente intre promovabilitatea de la BAC 2012 si promovabilitatea de la BAC 2011 sunt Harghita, Botosani, Constanta, Covasna, Olt, Ilfov, Salaj, Suceava, Teleorman, Valcea, a precizat ministrul Educatiei.
Ecaterina Andronescu a declarat ca o explicatie pentru aceste rezultate este faptul ca "nu s-a intamplat nimic de anul trecut pana anul asta ca sa crestem performanta scolii. Nu s-a luat nicio masura pentru adecvarea subiectelor, adica pentru cresterea adecvarii intre ce invata elevii si ce au de rezolvat. Dupa rezolvarea contestatiilor, probabil ca vom avea o crestere care ne va plasa in preajma rezultatelor de anul trecut. Nu ma astept la o crestere fantastica a rezultatelor dupa contestatii".
Citeste mai multe despre ecaterina andronescu ministerul educatiei promovabilitate bac 2012
Într-un final, viitorul sună a anarhie...
http://www.youtube.com/watch?v=MHp6OAnJUe0
nu o sa pomenesc numele orasului Arad, dar nici numele liceului situat linga tribunal.
In al doilea rand, e cheful egal cu ZERO al "eminentilor". De ce sa stea sa invete cand pot sa se distreze si sa se indobitoceasca tot mai mult ? Ah, si daca vine cineva si zice "De ce sa invete numai tampenii si una-alta?" - ii voi raspunde simplu: pentru ca acea bucata din noi, numita CREIER, are nevoie tot timpul de antrenament si de informatie. Altfel, precum un muschi nefolosit, se atrofiaza! Mai mult, sa stii mai multe lucruri din mai multe domenii e ceva ... normal, zic eu. Nu trebuie sa fii as in toate, dar puti habar din cate una-alta nu strica (mintile stralucite ale secolelor trecute nu erau specializate doar pe un domeniu, erau buni in matematica-fizica-chimie, de exemplu).
Generatia mea a fost una care a experimentat multe feluri de examinari. Am fost primii care au primit cele 100 de subiecte posibile la BAC, acum cativa ani. Ne-am plans ? Am mers mai departe, eu, unul, mi-am invatat materia, n-am avut nevoie de copy-paste. Asa ca, @chiuariu, nu-mi veniti cu idei gen "Funeriu e de vina" sau mai stiu eu ce. Funeriu a adus adevarul pe o farfurie de argint. Daca se adapteaza subiectele, le putem adapta atat de mult incat nivelul minim de cunostinte necesare sa fie raspunsul la intrebarea: "Cat face 2+2 ?".
43-44% - tot cred ca este prea mare procentul. Dar e o alta imagine a adevarului (pe langa cea de anul trecut).
Salutari
Acum, tu vii cu niste aberatii propagandistice: nu esti corect si probabil ca esti unul din fraierii care au trecut de BAC copiind si apoi a stat in facultate 7-8 ani..pana a facut o facultate particulara..
Cum de atatia oameni au reusit sa ia examenul de maturitate invatand cel putin un an in fiecare minut al unei zile si pana tarziu in noapte? Oameni care au renuntat de petreceri, iesiti in oras, si alte bazaconii de le baga media tinerilor in cap si au reusit astfel sa ia primul lor exameni important din viata? Dar vedetele autotone cara si intre concerte si alte activitati au reusit sa se pregateasca si au luat BACul cu note foarte bune?
NU prietene, cand ai un examen in fata, trebuie sa te PREGATESTI pentru el!!! Nu sa iti pregatesti copiutele si scuzele, ci sa faci caiete intregi de exercitii de matematica, daca matematica e punctul tau slab, sau caiete intregi de comentarii, daca romana e punctul tau slab..., sa umplii caiete de fizica, chimie, istorie, sau sa alergi in parc in fiecare zi.. Asa se invata pentru BAC.
Pentru ca asta inseamna sa te maturizezi: sa devii constiincios si sa devii constient de mediul care te inconjoara - asta inseamna stabilirea unor repere in viata. vorba aia, pana ce si un tractor trebuie condus cu un anumit simt al raspunderii, nu - daca nu pentru angajator si beneficiar, barem pentru tien si familia ta?
Am vazut cadva un serial stiintific al lui Carl Sagan in care acesta descria sentimentele care l-au cuprins atunci cand, fiind in fata rafturilor interminabile cu carti ale bibliotecii publice din New York, si-a dat seama ca in toata viata lui, citind fara intrerupere, ar putea citi o parte nesemnificativa a acestor carti.
Informatiile pe care le memoram in timpul procesului de educatie scolara trebuie sa fie cele esentiale. De asemenea trebuie sa apara diferentieri de programa scolara mult mai accentuate si mai devreme, in functie de traseul ales de elev. Trebuie stabilit foarte clar care sunt cunostintele generale strict necesare unui tanar avand in vedere si o educatie continua, pe tot parcursul vietii. Trebuie tinut cont si de faptul ca, cu cat memorezi mai mult cu atat ai mai putin timp ca sa iti dezvolti capacitatea de analiza si sinteza precum si imaginatia. Daca se insista pe mai departe ca toti elevii sa aiba aptitudini de critici literari, atunci cei care doresc sa devina matematicieni pierd un timp foarte pretios cu memorarea si analiza unor informatii care le vor fi inutile in cariera si in viata. Stapanirea limbii romane se poate face si citind lecturi de istoria si filozofia stiintei, etc. (pentru cei de la "real") si nu citind poezie ermetica. Reciproca este valabila. Criticii literari nu au nevoie de calcul diferential.
Cantitatea de cunostintele umane se dubleaza intr-un ritm tot mai accelerat. Cresterea calitatii vietii depinde de dezvoltarile din domeniul stiintei si tehnologiei. In aceste domenii, cresterea cantitatii de cunostinte noi este cea mai accelerata. Tarile care vor constientiza aceste adevaruri (decidentii) vor asigura prosperitate pentru cetatenii lor.