Potrivit siteului norvegian Dagens IT6,5 milioane de parole de conturi de LinkedIn ar putea fi piratate, o parte fiind postate pe un site rusesc solicitandu-se decriptarea lor. Per Thorsheim, cercetator in domeniul securitatii informatice, a transmis pe contul sau de Twitterca parolele ar putea fi usor decriptate, sugerand utilizatorilor sa si le schimbe. de urgenta. Potrivit DagensIT, se pare ca 300.000 de parole au fost deja decriptate. Potrivit SocialBakers.com, in Romania exista circa 583.000 de utilizatori ai retelei LinkedIn si peste 134 de milioane la nivel global.

Reteaua de socializare Linkedin este dedicata business-urilor si are o orientare diferita fata de Facebook care e gandita mai mult pentru distractie. Linkedin are de cateva ori mai putin utilizatori decat Facebook, iar in martie anul acesta a trecut de 100 de milioane.

Linkedin s-a infiintat in 2002 si este activa din 2003. Peste 40% dintre utilizatori sunt din SUA, iar aproape un sfert, din Europa. Din luna mai 2011 actiunile companiei sunt tranzactionate la bursa new-york-eza.