Intentia reducerii CAS anul acesta nu a fost abandonata de guvernul Ungureanu. Andreea Paul, consilierul pe probleme economice al primului ministru, spune ca aceasta ipoteza este luata in continuare in calcul la Palatul Victoria intr-o varianta combinata cu cresterea salariilor bugetarilor, dar cu un procent mai mic de 15%, transmite TVR Info.

Andreea Paul este unul dintre cei mai mari sustinatori ai reducerii CAS in interiorul Guvernului. Declaratiile sale vin in contextul in care liderii coalitiei au decis la inceputul saptamanii sa mandateze guvernul sa gaseasca o solutie pentru reintregirea salariilor bugetarilor de la 1 iunie.

Recent, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a sustinut ca nu este posibila reducerea simultana a CAS si cresterea salariilor angajatilor la stat. Aceasta pentru ca efortul bugetar ar fi prea mare in conditiile noului pact fiscal european si al celor impuse de FMI.

Reducerea contributiilor de asigurari sociale ar fi un semnal important catre mediul de afaceri, ar incuraja noi angajari, si ar diminua evaziunea fiscala. Insa un semnal la fel de important ar fi si catre angajatii din sectorul privat, unde in unele cazuri salariile au scazut si la jumatate.