Administratia Nationala de Meteorologie a dat o avertizare de polei pentru Capitala si 8 judete ale tarii pana duminica, la ora 13:00, informeaza posturile de stiri. Cele 8 judete vizate sunt: Ilfov, Calarasi, Buzau, Ialomita, Galati, Vaslui, Tulcea si Giurgiu.

Initial, meteorologii au avertizat ca va fi polei in Bucuresti, Ilfov, Calarasi, Buzau si jumatatea de vest a judetului Ialomita pana duminica la ora 10:00 si in judetele Galati si Vaslui, pana la ora 11:30, informeaza Mediafax. Avertizarea a fost apoi prelungita pentru Capitala si cele 6 judete pana la ora 13:00. Avertizarea a fost extinsa pentru judetele Tulcea si Giurgiu.

Potrivit avertizarii nowcasting emise duminica dimineata de Administratia Nationala de Meteorologie, pana la ora 10:00, "pe arii relativ extinse in Muntenia, in special in Municipiul Bucuresti, judetele Ilfov, Calarasi si Buzau si jumatatea de vest a judetului Ialomita se vor semnala depuneri de polei". De asemenea, pana la ora 11:30, "in judetele Galati si Vaslui se va semnala polei, pe spatii extinse".

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maxim sase ore, a precizat ANM.