Noua drumuri nationale si 63 de drumuri judetene sunt blocate in continuare, iar pe 3 drumuri nationale si 6 drumuri judetene circulatia este restrictionata, a anuntat, sambata, Ioan Dascalu, secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Acesta a precizat ca exista dificultati si pe A2 unde la momentul actual se actioneaza pentru insotirea a 25 de tiruri care se mai afla inca blocate pe autostrada.

In ceea ce priveste A1, potrivit lui Dascalu, circulatia se desfasoara cu dificultate.

Reprezentantii MAI au anuntat insa ca "pana dupa amiaza", toate drumurile nationale vor fi deblocate, mai putin DN5A din judetul Giurgiu.

Conform datelor prezentate de MAI, in acest moment 12 judete sunt afectate de conditii meteo extreme, in special temperaturi scazute si 31 de persoane sunt cazate in continuare in centrele special amenajate de autoritatile locale.

"Ministerul Administratiei si Internelor actioneaza in teren la aceasta ora cu un efectiv de 1293 de cadre si 368 de mijloace auto", a mai spus Ioan Dascalu.

Totodata, autoritatile actioneaza si cu sase aeronave care executa misiuni aeriene.

"De ieri pana azi avem 19 misiuni aeriene efectuate de elicopterele inspectoratului general pentru aviatie, fiind ajutate 32 de persoane: 28 ieri, 3 azi", a adaugat Dascalu.

In ceea ce priveste situatiile medicale, Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii a afirmat ca sambata elicopterele MAI au intervenit in trei cazuri: pentru un copil din Videle, aflat in stare critica, pentru o pacienta cu arsuri de cai respiratorii din Pitesti si pentru o pacienta care a suferit doua stopuri cardiace ce urmeaza sa fie adusa la institutul C.C. Iliescu din Bucuresti.

De asemenea, Arafat a mai anuntat si un deces din cauza conditiilor meteo extreme. Este vorba de o persoana de 52 de ani gasita moarta, vineri, in camp, in judetul Dolj.