Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 4 Bucuresti au retinut, pentru 24 de ore, o persoana acuzata de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a ordinii si linistii publice, in urma incidentelor de duminica seara din Bucuresti, se arata intr-un comunicat al PICCJ citat de Agerpres.

UPDATE Judecatoria Sectorului 4 a emis un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Mihai Capatana, barbatul acuzat ca a incendiat mai multe bunuri apartinand domeniului public din zona intersectiei strazilor Cantemir cu Marasesti, informeaza Mediafax. Decizia poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti. Mihai Capatana este primul protestatar arestat pentru violentele din Capitala.

Potrivit comunicatului remis Agerpres, "din primele cercetari efectuate pana in acest moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca inculpatul a participat alaturi de alte persoane, ramase neidentificate pana in prezent, in data de 15 ianuarie, la incendierea unor bunuri apartinand domeniului public, din zona intersectiei strazilor Cantemir cu Marasesti".

Suspectul urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

A doua noapte de confruntari intre tineri violenti si jandarmi s-a soldat cu devastarea centrului Bucurestiului. De aceasta data, confruntarile s-au extins inspre Piata Unirii, care a fost blocata timp de mai multa ore, la fel ca si Universitatea. Protestatarii au rupt banci, au spart magazine, chioscuri de ziare, au incendiat sau lovit mai multe masini si au aruncat cu pietre in jandarmi, care au ripostat cu gaze lacrimogene si bastoane. Incidentele s-au incheiat la putin timp dupa miezul noptii.

Unii protestatari, purtand fesuri si fulare pe fata, pentru a nu putea fi recunoscuti, au incendiat refugiile statiilor de autobuz, pubele, comitand acte de vandalism. Au avut loc mai multe incendii in zona Universitatii, intre Universitate si magazinul Cocor, la intrarea in pasajul Unirii, in zona Marasesti intersectie cu Cantemir, in fata Mitropoliei.