Judecatoria Sectorului 1 a respins, vineri, ca neintemeiata cererea omului de afaceri Dinu Patriciu, care solicitase despagubiri simbolice de un leu din partea presedintelui Traian Basescu pentru presupuse afirmatii calomnioase ale acestuia, anunta firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Hotararea instantei in acest caz este definitiva. Patriciu solicitase daune de un leu dupa ce Traian Basescu a afirmat, in campania electorala din 2009, ca "Unii incearca sa castige alegerile prin minciuni si frauda" si i-a transmis omului de afaceri "Sa iti fie rusine, Dinu Patriciu".

Seful statului a facut aceste declaratii dupa ce, la acea vreme, Realitatea Tv a difuzat un filmulet in care seful statului parea ca loveste un copil, chiar in timpul campaniei electorale. La scurt timp, Institutul National de Expertize Criminalistice a anuntat ca filmuletul ar fi fost trucat.

Presedintele Traian Basescu a mai castigat, in luna octombrie, la Judecatoria Sectorului 1, un proces cu Dinu Patriciu. Seful statului l-a dat in judecata pe omul de afaceri si a cerut despagubiri de un leu pentru "minciuna si trucarea unor filmari", dupa publicarea respectivului filmulet.

Judecatoria Sectorului 1 a admis actiunea si l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum si la publicarea deciziei in doua publicatii cu tiraj national, in doua numere consecutive.