Un inspector din cadrul Politiei Locale, impreuna cu doi pompieri, au salvat doi copii din incendiul izbucnit luni dupa amiaza intr-o cladire cu doua niveluri pe strada Franceza din Centrul Vechi al Capitalei. In urma incendiului, doua persoane au fost transportate la spital, una in urma intoxicarii cu fum si alta in urma unui atac de panica. "Probabil ca incendiul a pornit de la o instalatie electrica improvizata. Vedeti cati au contract cu electrica aici. Zero. Nu avem asigurare pentru ca nicaieri in centrul istoric nu se semneaza asigurare. Asta din cauza cladirilor care sunt lasate asa cum sunt lasate. Noi nu suntem proprietari", a declarat patronul unui local aflat la parterul cladirii, afectat in urma interventiei pompierilor.

Incendiu pe Strada FrancezaFoto: Hotnews

"La nici zece minute de la izbucnirea incendiului, Mihai Adrian Popescu, inspector in cadrul Serviciului Ordine Publica al Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, impreuna cu doi pompieri din cadrul ISU Bucuresti au intrat in cladirea care ardea. Au trecut de etajul intai, care era in intregime cuprins de foc, si au descoperit la etajul superior patru persoane - doua femei si doi copii - cuprinse de panica fiindca erau blocate in imobil. Politistul local impreuna cu cei doi pompieri au luat femeile si copiii in brate si au iesit din imobil prin flacarile care se intinsesera tot mai mult", se arata intr-un comunicat al Directiei Generale de Politie Locala si Control Bucuresti, informeaza Agerpres.

Pompierii bucuresteni au intervenit luni pentru a lichida un incendiu izbucnit la o cladire cu doua nivele din Centrul Istoric al Capitalei, pe strada Franceza.

In urma incendiului, o persoana a fost intoxicata cu fum, iar o alta a suferit un atac de panica.

Potrivit sefului Biroului de informare al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, maior Ovidiu Pana, cele doua persoane au fost transportate la spital pentru ingrijiri medicale.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale cu apa si spuma si cu o autoscara si, conform maiorului Pana, militarii ISU au ajuns la incendiu la aproximativ 20 de minute de la primirea apelului.

Pe langa echiajele de popieri si medicii de la ambulanta, la fata locului au fost si echipaje de politie locala, politie nationala, echipaje de jandarmi si ofiteri ISU, precum si prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

La randul sau, prefectul Capitalei, a precizat ca dintre persoanele care locuiau in acea cladire una ar fi fost titular pe spatiu, despre ceilalti locatari necunoscandu-se momentan alte informatii.

"ISU ne spunea ca una dintre persoane este titulara spatiului, vom vedea daca stateau acolo si cu acte sau fara acte", a afirmat prefectul.

In timpul interventiei, pompierii au fost injurati de unii dintre locatarii din zona, femei cu copii in brate, pe motiv ca le sparg geamurile si le inunda si apartamentele lor, situate in aceeasi cladire cu apartamentul in care a izbucnit focul.

Tot in timpul interventiei, mai multe persoane spuneau ca in caldirea cuprinsa de flacari s-ar afla mai multe butelii cu gaze, insa informatia nu a fost confirmata de fortele de ordine.

Focul a afectat etajul intai al unui imobil la parterul caruia functioneaza restaurantul la Bonne Bouche, localul nefiind afectat de flacari, insa a fost inundat in urma interventiei popierilor.

Potrivit unuia dintre proprietarii localului Bonne Bouche, restaurantul nu avea incheiata politia de asigurare.

"Nu avem asigurare pentru ca nicaieri in centrul istoric nu se semneaza asigurare. Asta din cauza cladirilor care sunt lasate asa cum sunt lasate. Noi nu suntem proprietari. Probabil incendiul a pornit de la o instalatie electrica improvizata. Vedeti cati au contract cu electrica aici. Zero", a declarat patronul localului.