Clubul Le Gaga din Parcul Herastrau este demolat, luni dimineata, de reprezentanti ai municipalitatii, in urma deciziei prin care o instanta a Judecatoriei Sectorului 1 a constatat ca aceasta constructie a fost ridicata ilegal, anunta Mediafax. La actiune participa reprezentanti ai Directiei Generale de Politie Locala si Control din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si reprezentanti ai Politiei Sector 1. Clubul Le Gaga este a doua constructie ilegala din Parcul Herastrau demolata de municipalitate anul acesta, dupa Clubul Elements.

O rezolutie a Parchetului Judecatoriei sectorului 1, ramasa definitiva prin sentinta penala nr. 847 din 16.09.2011 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, a stabilit "dezafectarea constructiei edificata ilegal in incinta fostului complex BTT, in parcul Herastrau, pe spatiul verde adiacent aleii de acces auto a parcului".

Inspectorii Primariei Capitalei au sanctionat inca din anul 2009 societatea comerciala care a executat lucrari de construire fara autorizatie pe spatiul verde. Mai mult, reprezentantii municipalitatii au dispus sistarea lucrarilor si intrarea in legalitate prin obtinerea autorizatiei de construire, in caz contrar anuntandu-se desfiintarea lucrarilor executate si aducerea terenului la starea initiala. La verificarile ulterioare, inspectorii Primariei Capitalei au constatat ca societatea comerciala nu s-a conformat masurilor dispuse, fapta constituind infractiune in baza prevederilor Legii 50/1991 cu modificarile si completarile ulterioare.

"Le multumesc procurorilor Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, Politiei sectorului 1, cat si judecatorilor care au judecat acest caz si sper ca si celelalte plangeri facute de Primaria Municipiului Bucuresti pentru situatii similare sa fie solutionate in mod favorabil bucurestenilor. Decizia parchetului, a judecatorilor si a politiei ne-a ajutat sa punem in aplicare rezolutia prin care putem demola constructii ilegale din parcul Herastrau chiar daca acestea sunt edificate pe teren proprietate privata. Dupa ce vor fi curatate urmele constructiilor amplasate ilegal pe aceasta suprafata, terenul va redeveni spatiu verde. Parcul Herastrau este monument istoric, iar eu voi veghea personal sa ramana asa", a declarat primarul general, citat intr-un comunicat al Primariei.