O fetita in varsta de 12 ani din Arabia Saudita a decedat din cauza virusului A H1N1, ridicand la sapte numarul mortilor asociate gripei porcine in aceasta tara, informeaza AFP. Ea a decedat la doua zile dupa internarea sa intr-un spital din al-Hasa, in Provincia orientala, si suferea si de deficiente ale sistemului nervos central, a anuntat Ministerul Sanatatii saudit.

Marti, autoritatile au anuntat decesul unui sri-lankez de 32 ani si a unui adolescent saudit, ambii infestati cu virusul gripei porcine.

In regat, care primeste anual in pelerinaj milioane de credinciosi musulmani din intreaga lume, exista 600 de cazuri de gripa porcina. Ca atare, vor fi adoptate masuri severe de securitate pentru a preveni extinderea virusului, in special cu ocazia micului pelerinaj de Ramadan in orasele sfinte Mecca si Medina.

Milioane de practicanti religiosi sunt asteptati in urmatoarele luni in pelerinaj in aceste locuri sfinte ale Islamului, sporind temerile de explozie a numarului cazurilor de gripa porcina.

Marele pelerinaj anual la Mecca se va desfasura in luna noiembrie, in timp ce micul pelerinaj poate fi efectuat in toata perioada anului, cu precadere de Ramadan, care in 2009 incepe in jurul datei de 20 august.

Miercuri, guvernul iranian a interzis pelerinajul la Mecca de Ramadan, din cauza riscului de raspandire a gripei porcine printre pelerini.