Aproximativ 130 de noi cazuri de rujeola au fost diagnosticate in ultima saptamana, a anuntat Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), astfel ca pana vineri numarul imbolnavirilor din cauza rujeolei ajunsese la 9.233, de la debutul epidemiei, in toamna anului trecut, scrie News.ro.

Vaccinarea la copiiFoto: pixnio.com

In aceasta saptamana nu s-a inregistrat niciun deces din cauza rujeolei.

De la debutul acestei epidemii, in toamna anului trecut, 34 de oameni au murit din cauza rujeolei, ultimul caz fiind inregistrat saptamana trecuta - un baietel de cinci luni cu anemie, din judetul Neamt. Cele 34 de decese au fost inregistrate in judetele Timis - noua, Arad - sase, Dolj - sapte, Caras-Severin - trei si cate un caz in Bucuresti si in judetele Bihor, Cluj, Calarasi, Neamt, Satu Mare, Vaslui, Galati si Mures.

La nivel national, judetele cu peste o mie de cazuri de rujeola sunt Timis, Caras-Severin si Arad. Boala s-a extins in 41 de judete, singurul fara niciun caz fiind judetul Tulcea.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortala. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania, 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii.