Bulgarii si romanii, precum si cetatenii altor tari care nu sunt membre ale Uniunii Europene, vor trebui sa paraseasca Olanda in cazul in care nu mai au un loc de munca, relateaza presa locala, citata de Sofia Echo in pagina electronica.

Majoritatea parlamentara din Olanda a cerut Cabinetului, marti, sa adopte proceduri legale in acest sens. Romanii si bulgarii au nevoie in prezent de permis de lucru pentru a putea munci in Olanda, precizeaza Mediafax.

La sfarsitul lui noiembrie, Parlamentul olandez a decis sa extinda pana la sfarsitul lui 2011 perioada de tranzitie care permite restrictionarea accesului romanilor si bulgarilor pe piata muncii din aceasta tara.

In plus, Parlamentul olandez a precizat ca vrea sa restrictioneze drepturile muncitorilor din Romania si Bulgaria la asistenta sociala.

Crestin-democratii si conservatorii au afirmat ca vor ca durata angajarii unei persoane pe piata muncii sa fie factorul decisiv in dreptul acelei persoane de a primi ajutor de somaj, potrivit cotidianului olandez Reformatorish Dagblad.