Un roman care transporta intr-o autoutilitara zece imigranti clandestini sirieni a fost arestat, vineri dimineata, in Italia, fiind condamnat prin procedura rapida la trei ani si patru luni de inchisoare, informeaza presa italiana, citata de Mediafax. Romanul Andrei Viorel T., in varsta de 33 de ani, a fost oprit vineri dimineata de politie in localitatea Vipiteno, situata in regiunea italiana Trentino-Alto Adige, in apropierea frontierei cu Austria. Politia rutiera italiana a gasit in autoutilitara condusa de roman zece imigranti sirieni, inclusiv o fetita de cinci ani.

Imigrantii au declarat ca au platit cate 3.600 de euro pentru a fi transportati de catre o retea de trafic de persoane de la frontiera siriano-turca pana in Germania. Imigrantii fusesera adusi cu trenul pana la Milano, de unde fusesera preluati de soferul roman, care s-a oferit sa ii transporte cu o autoutilitara pana in Germania. Romanul primise cate 250 de euro din partea imigrantilor sirieni.

Romanul si-a recunoscut vina si a fost condamnat prin procedura de urgenta la trei ani si patru luni de inchisoare, in virtutea noii legi italiene pentru combaterea imigratiei clandestine. In plus, soferul roman va trebui sa plateasca o amenda de 180.000 de euro. Dupa decizia luata in prima instanta, romanul a fost eliberat sub control judiciar, pana cand justitia italiana va adopta o decizie definitiva.