Criza economica nu a ocolit nici celebra Bois de Boulogne, padurea din arondismentul XVI al Parisului, celebra, printre altele, si pentru prostitutie. Pe alei au aparut in ultima perioada noi prostituate venite din Romania, Bulgaria si chiar si din Spania. Pe cele 848 de hectare ale padurii, unde muncesc aproximativ 180 de femei, homosexuali si travestiti, multi veniti din Africa Centrala, de Vest si din America de Sud, concurenta face ravagii, scrie Le Parisien.

Prostituatele noi sunt mai tinere si practica preturi mai mici decat 'veteranele'. Si, in special beneficiaza de sustinerea unor unor retele foarte bine organizate. "Romanii si bulgarii nu respecta codurile", se plange o femeie in jur de 50 de ani. "Este din ce in ce mai greu sa muncesti! Clientii negociaza, nu vor sa plateasca pretul cerut, iar fetele din Est vin si cer cu 20 sau 30 de euro mai putin decat noi", adauga ea. De la finele anului 2010, aleea Longchamp este acum stapanita de tinerele romance.

Unele dintre ele au intrat in cartiere, pe bulevardele din Marechaux, dar in Bois de Boulogne sunt cele mai multe. "Nu lucreaza singure: sunt supravegheate!", spune o prostituata, care isi declara independenta si spune ca este agasata de "traficul" de carne vie exercitat sub ochii sai.

De la primele ore ale dupa amiezii, cateodata si mai devreme, masini incarcate cu tinere romance se opresc pe aleea Longchamp. Ies in grupuri si ocupa pozitii de-a lungul drumului, avand grija sa nu se amestece niciodata cu celelalte prostituate. Barbatii nu sunt niciodata departe si isi apara cu inversunare teritoriul.

"Aceste retele balcanice, aparute in padurea Boulogne, sunt extrem de bine organizate, subliniaza un politist. Cel mai adesea sunt afaceri familiale. Tinerele sunt constranse sa se prostitueze chiar de parintii lor. Toate acestea creaza o tensiune vie cu populatia din paduri...".

Cu cateva luni in urma, o tanara din Romania, obligata sa se prostitueze de sotul sau, a depus plangere la comisariatul arondismentului XVI din Paris: sotul sau o ameninta ca ii va bate copii, ramasi in Romania, daca refuza. Politia a reusit sa-l aresteze.