La aproape un an de la premiera spectacolului pentru copii „Visul unei nopţi de vară” (7 martie 2010), realizat de Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB) se desfăsoară cu casa închisă. Pentru a da posibilitatea unui număr mai mare de spectatori, copii si părinti, de a vedea acest spectacol, următoarea reprezentatie programată sâmbătă, 19 februarie a.c., ora 11:00 va avea loc la sala mare a ONB.

Spectacolul "Visul unei nopti de vara"Foto: Opera Nationala Bucuresti

Spectacolul este un poem coregrafic după piesa lui William Shakespeare, pe muzică de Felix Mendelssohn Bartholdy, în regia şi coregrafia semnate de Maria Popa. Scenografia a fost concepută de Andreea Koch.

Din distribuţie fac parte soliştii de balet Cristina Osiceanu, Valentin Stoica, Mădălina Stoica, Tudor Moldovan, Carmen Lupei şi un ansamblu de balet format din elevii Liceului de coregrafie Floria Capsali.

Cei mai tineri spectatori sunt invitaţi să urmărească o poveste romantică, plină de amuzament, în care realul se contopeşte cu fantasticul, iar destinele pământenilor se intersectează cu cele ale zeilor. Totul se petrece într-un spaţiu animat de o lume de basm, cu personaje miraculoase. În pasi de dans, tinerii artisti vor oferi publicului aventurile incitante, pline de vrajă, ale mai multor cupluri de îndrăgostiţi din lumea reală, în timp ce în lumea zânelor, luminile şi umbrele vor dansa în ritmurile misterioase date de ghiduşiile lui Puck. Acest personaj, interpretat de actorul Iulian Gliţă, este cel care pune în mişcare tot mecanismul spectacolului, ajutând micii spectatorii să cunoască universul capodoperelor shakespeareane.

Urmatorul spectacol SEOB care va avea loc la sala mare a ONB este „Craiasa zapezii” programat pentru sambata, 26 februarie a.c., de la ora 11:00.