Soprana Felicia Filip, o artista de o sensibilitate aparte, cu o voce extraordinara care a rasunat pe sute de scene de pe cele patru continente, deschide sirul evenimentelor Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB ) cu un recital extraordinar. Recitalul Eu sunt Felicia! programat miercuri, 12 ianuarie, de la ora 18,30 va aduce in fata publicului interpreta de opera Felicia Filip dar si alte ipostaze surpriza.

Soprana Felicia FilipFoto: Opera Nationala Bucuresti

,,Eu sunt Felicia!" nu este doar un recital, ci mai curând o aspiratie si o mărturie. Despre vocatia Feliciei Filip, despre talentul si succesele sale pe patru continente s-a vorbit si s-a scris în nenumărate rânduri. De data aceasta, asa cum arată si titlul, artista se înfătisează publicului sub mai multe fatete ce conduc spre o manifestare sincretică în care opera se împleteste cu opereta, cu baletul, cu poezia, dar si cu gospel-ul.

Felicia Filip este prima cântăreată de operă din România care, după ce a cântat pe scenele din Londra, Viena, Tokyo sau Toronto, s-a alăturat legendarei formatii Iris într-un proiect rock-simfonic ce dăinuie de peste un deceniu si care a rămas un timp record în fruntea topurilor de gen. Această experientă i-a permis artistei să abordeze si alte căi artistice ce i-au îmbogătit maniera de expresie si i-au adus o si mai pregnantă popularitate în rândul publicului de toate vârstele.

În cadrul spectacolului amintit Felicia Filip va avea invitati artisti-prieteni precum prim-solista Companiei de Balet ONB, Corina Dumitrescu, actorul Vlad Rădescu - neuitatul protagonist al filmului ,,Ciprian Porumbescu" -, tenorul mexican Hector Lopez, formatia de gospel ,,The Sinners Quartet". În acest periplu artistic regizat de Anda Tabacaru Hogea, Felicia Filip va fi acompaniată de pianista Ioana Maxim.