Sicriul cu trupul neînsufleţit al maestrului Marin Constantin, fondatorul şi dirijorul corului Madrigal, va fi depus marţi la Ateneul Român, informeaza Agerpres. Miercuri, între orele 10.00-12.00, în foaierul Ateneului va avea loc o ceremonie de comemorare a maestrului, acesta urmând a fi înmormântat, cel mai probabil, miercuri, la ora 14.00, în Cimitirul Bellu Evanghelic, după o slujbă ce va fi oficiată la Biserica Boteanu.

Maestrul Marin Constantin a murit, sâmbătă seară, la vârsta de 85 de ani. Compozitor si dirijor, Marin Constantin a pus bazele corului Madrigal în 1963, fiind un specialist renumit în muzica renascentistă, cântul gregorian si baroc precum si muzica traditională românească. Si-a dedicat intreaga viata muzicii. Dirijorul şi compozitorul Marin Constantin, profesor şi şef al catedrei de dirijat cor, a fost distins cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, activitatea sa fiind apreciată de critici muzicali din întreaga lume.

Maestrul Constantin era membru al Uniunii Compozitorilor şi, de-a lungul vieţii, a fondat numeroase coruri, printre care Corul Universităţii din Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră Madrigal.

De-a lungul carierei, a susţinut peste 3.500 de concerte în ţară şi în lume. Marin Constantin a înregistrat zece discuri, numeroase CD-uri şi DVD-uri ale Corului Madrigal, dar şi filme documentare.

Printre titlurile şi medaliile cu care a fost distins se numără: Premiul Criticii Muzicale Germane, Omul Anului în 1990, 1992 şi 1994, Medalia Enescu şi Medalia Eminescu.

Maestrul Marin Constantin era, de asemenea, doctor în muzicologie şi filosofie a muzicii şi Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca.