Autorul romanului, Patrick Woodhead, a petrecut opt ani explorand unele dintre cele mai indepartate locuri de pe planeta, de la jungla amazoniana pana la intinderile reci ale Antarcticii, inainte de a incepe sa-si scrie prima carte. Bazat pe o expeditie reala in Tibet pe care Patrick a facut-o in 2004, Templul din nori este un thriller si un roman de aventuri deopotriva, primul dintr-o intreaga serie inspirata de spectacolul tulburator al celor mai inalti munti din lume.

Templul din noi, Patrick Woodhead Foto: Editura Trei

Pe culmile Himalayei se afla o comoara pretioasa pentru care oamenii si-au riscat viata, vreme de zeci de ani, incercand sa o protejeze de ochii celor neinitiati. In special de politia secreta chineza. Si acolo ar fi ramas, ascunsa pentru totdeauna, daca n-ar fi existat doi tineri alpinisti impatimiti. Luca Matthews este un tip charismatic, atragator si foarte talentat, insa ambitia lui implacabila se dovedeste a fi un neajuns fatal. Il convinge pe Bill sa mearga intr-o zona cu acces interzis din Tibet, dar un accident ingrozitor ii obliga pe amandoi sa se adaposteasca in manastirea tibetana Geltang, un locas secret ce a supravietuit invaziei barbare din timpul Revolutiei Culturale Chineze. Curand, isi dau seama ca au nimerit intr-o lume mult mai periculoasa decat s-ar fi asteptat...

In 1998, Patrick Woodhead a plecat cu un grup de exploratori in Asia, in Kargazstan, pentru a escalada niste varfuri unde nu mai ajunsese nimeni inainte. A fost prilejul cu care a inteles in sfarsit ce vrea sa faca in viata: sa descopere si sa viziteze locurile neexplorate inca de pe planeta. Au urmat alte aventuri: strabaterea Amazonului in caiac, doborarea recordului de traversare a Atlanticului si doua expeditii majore in Antarctica, Patrick Woodhead fiind cel mai tanar explorator care a ajuns la Polul Sud (a parcurs Antarctica de la est la vest, adica o distanta de 2000 de kilometri, intr-un timp record: 80 de zile). Expeditia care i-a inflacarat cel mai mult imaginatia a fost cea din 2004, cand a ajuns in zonele interzise din Tibet. Acolo, inconjurat de frumusetea Himalayei, a descoperit o piramida muntoasa pe care a numit-o The Cloudmaker si care i-a inspirat aceasta carte de succes. A mai scris: Misadventures in a White Desert (non-fiction, 2004) si The Forbidden Temple (2010).

In 2011 va aparea si Heart of Fire, continuarea romanului de fata, informeaza editura Trei.

Patrick Woodhead calatoreste adesea in Antarctica si in alte colturi ale lumii. Cand nu exploreaza teritorii virgine, locuieste fie in Africa de Sud, fie la Londra.

Viziunea lui Clive Cussler se imbina cu cea a lui Dan Brown in acest roman de aventuri extrem de captivant in care doi alpinisti ambitiosi descopera intamplator un secret bine pazit in muntii Himalaya si se trezesc urmariti de politia secreta chineza.