Din 1 octombrie inelul budapestan de retea al Asociatiei Europene a Institutelor Culturale-EUNIC, va fi condus timp de un an de Brindusa Armanca, directoare a Institutului Cultural Roman de la Budapesta, in echipa cu doi vicepresedinti, directori ai Institutului Francez si ai British Council, informeaza ICR Budapesta.

EUNIC- Budapesta, fondata in 2007, are in prezent 16 membri, institute culturale prestigioase cu sediul in capitala ungara: Goethe Institut, British Council, Institutul Francez, Camoes Institute, Forumul Austriac, institutele culturale ale Italiei, Romaniei, Bulgariei, Slovaciei, Danemarcei, Poloniei, Estoniei, Institutul Cervantes, Finnagora, Centrul Ceh, Institutul Balassi, precum si membri asociati si observatori. Un numar important de evenimente a fost organizat prin colaborarea dintre membrii EUNIC in Ungaria cum ar fi EuropeMania in capitala culturala Pecs, Baltic Festival, seria de concerte Freedom 89, European Language Bar, EUNIC Open Night, conferinta Eurolab, Forumul Literaturii Central-europene etc.

"Ne asteapta o perioada dinamica intr-o tara ca Ungaria care va prelua presedintia UE. Cooperarea cu Comisia Europeana va pune un accent in plus pe o valoare deja castigata la EUNIC-Budapesta: colaborarea prietenoasa, deschisa si inteligenta intre europeni, care stimuleaza creativitatea culturala. Planuim impreuna o zi a teatrului european sub genericul EUNC Day. Europe on stage in aprilie 2011, EUNIC Night in mai, film cu Celluloid Courtain si inca altele", a declarat Brindusa Armanca.

EUNIC reuneste 29 de membri in Europa provenind din 26 de tari, organizatie condusa de la Bruxelles de Horia Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman din Bucuresti. Scopul EUNIC este de a promova parteneriate culturale, dialogul intercultural, de a stimula multilingvismul si creativitatea in toate domeniile artei.