Sediul Institutului Cultural Roman gazduieste expozitia de pictura „Hidden World“ a artistei Anca Irinciuc. Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 8 septembrie, de la ora 18,00 in prezenta artistei si a criticului de arta Aurelia Mocanu care va vorbi despre lucrari si despre parcursul artistic al autoarei. ​

Anca Irinciuc - Hidden World (ulei pe pânză)Foto: Hotnews

Licentiata a Universitatii Nationale de Arta – Facultatea de Arte Plastice – Bucuresti, in 2004, si absolventa, in 2007, a masteratului la aceeasi institutie – prof. coordonator Teodor Moraru, Anca Irinciuc a avut pana acum expozitii personale la galerii din Bucuresti si Bacau. Lucrarile sale au fost prezente in expozitii de grup si colective in Romania, Belgia si Republica Moldova.

Interactivitatea se manifesta astazi sub forma unui gigantic joc social. In aceasta retea, fiecare poate actiona, participa, functiona, schimba. Imi structurez programul ca o permanenta cercetare, urmarind obtinerea unei noi intelegeri a realului. Realul nu se suprapune cu «natura», arta nu se limiteaza la natura.

Programul propus ma impinge cu analiza si la spatiul oniric, imbogatind, amplificand astfel posibilitatile de interpretare.

Caut alunecari in spatiul vizual, incercari de patrunderi dincolo de aparenta. Imi propun, experimentez, manifest, obiectul imbogatindu-se treptat, prin lucru intensiv si coerent, de la o zi la alta. Incerc sa construiesc elemente ale realului supus unei deformari, transfigurate, fie imaginand in intregime forme si alcatuiri cu trimiteri in real.

Limbajul pictural pe care l-am folosit in interpretarea mea este legat de realitatea dura a momentului actual mai mult decat dintr-un vis sau cosmar. O buna parte a programului meu poate fi imbogatita prin intelegerea acestor forme – omul ca stare in afara normalului.“ – spune Anca Irinciuc despre „Hidden World“.

Expozitia va fi deschisa pana pe 26 septembrie 2010, informeaza ICR.