Doua evenimete sustinute de formatia Butterflies in my stomach vor prefata concertul „Enescu Re-Imagined“ de pe 22 septembrie, un proiect initiat de pianistul Lucian Ban si contrabasistul John Hébert. Butterflies in my stomach (BiMS) va concerta vineri, 10 septembrie 2010, in Gradina Verona (Libraria Carturesti, Str. Arthur Verona 13-15) si joi, 16 septembrie 2010, in Gradina Green Hours (Calea Victoriei 120, Bucuresti), de la ora 20.00.

Muzica BiMS combina elemente de funk, nu-jazz, electro, trip-hop, chill. Pentru concertele asociate proiectului „Enescu Re-Imagined“, cei sase membri ai trupei pregatesc doua seri speciale, cu povesti in versuri ticluite de Maca si imbracate in acorduri romantice.

Butterflies in my stomach (BiMS) s-a nascut in primavara anului 2005. Alcatuita din Maca (voce), John (chitara), Meghi (pian electric si sintetizatoare), Bujor Stoicovici (chitara bas, contrabas), Ieronim (trombon, sampling, drum programming) si Ciprian Moisescu (tobe), formatia a fost selectata, in 2006, printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la sectiunea Electronic, in urma unui concurs initiat de casa de discuri Sony si prestigioasa publicatie Billboard.

Intrarea la concertele de pe 10 si 16 septembrie este libera, in limita locurilor disponibile, informeaza ICR.

Proiectul „Enesco Re-Imagined“, prefatat de BiMS, consta intr-o reimaginare contemporana a unor lucrari de George Enescu, pentru o trupa iconoclasta de muzicieni de jazz din New York. Initiatorii proiectului, pianistul Lucian Ban si contrabasistul John Hébert, ii vor avea alaturi, miercuri, 22 septembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, pe Mat Maneri (viola), Tony Malaby (saxofon tenor), Albrecht Maurer (vioara), Ralph Alessi (trompeta), Gerald Cleaver (tobe) si Badal Roy (tobe indiene si percutie).