Intre 1 si 8 mai, pe scena celebrului teatru Tristan Bates din Londra, se joaca in premiera piesa Culori de Peca Stefan, una dintre cele mai puternice voci din dramaturgia contemporana romaneasca. Regizata de Dan Barnard si Rachel Briscoe, piesa este produsa de Company of Angels si beneficiaza de sprijinul Institutului Cultural Roman. Teatrul Tristan Bates, infiintat de celebrul actor Sir Alan Bates, se afla in Covent Garden si este unul dintre teatrele dedicate profesionistilor, frecventate de critici de specialitate, regizori si dramaturgi.

Culori este o satira dura, in stilul film-noir, care ii ironizeaza pe cei care, la randul lor, iau peste picior Europa de Est. Interese personale si de afaceri ii aduc pe Frank, Damon, Rocco, George si tatal sau intr-un bar dubios din Bucuresti: vor sa vanda 20 de kilograme de cocaina, sa-l cunoasca pe dramaturgul Peca - celebru dupa aparitia in show-ul lui Larry King, si sa rezolve idila dintre mama lui George si acelasi misterios Peca. Sta ceva in calea acestor gangsteri americani, care cred ca in Romania nu exista nici macar curent electric?! Cei sapte actori de la Drama Centre din Londra joaca inspirat textul scris de Peca, cu un umor acid, aproape burlesc, in spiritul comediei americane.

La primul spectacol, piesa s-a bucurat de o numeroasa audienta specializata: directorii artistici de la Royal Court si Arcola Theatre, secretarul literar de la National Theatre, diversi producatori si celebrul actor si regizor de teatru britanic Simon Callow, informeaza ICR Londra.

Premiera romaneasca a piesei Culori a avut loc in mai 2007, la Teatrul Foarte Mic, in regia Dianei Iliescu.

Peca Stefan este unul dintre cei mai talentati dramaturgi tineri romani. A studiat la New York University si a avut rezidente la Royal Court Theatre in 2005, Long Wharf Theatre in New Haven (2007, 2008) si ICR Londra in 2009, unde a sustinut spectacolul-lectura Florile nu sunt victime - piesa scrisa intr-o luna si jumatate, in timpul rezidentei Attic Arts.

Piesele lui Peca Stefan au fost prezentate in Romania, Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria, Elvetia, Franta, Italia, Republica Ceha, Ungaria, Estonia, Olanda, Rusia, Bulgaria, Polonia, Belarus si Serbia. A castigat o serie de premii, printre care Heidelberg Stuckemarkt Innovation Award (2007).