Filmele romanesti Felicia inainte de toate de Razvan Radulescu si Melissa de Raaf si Cea mai fericita fata din lume de Radu Jude vor participa la Festivalul International de Film de la Göteborg ce se desfasoara in perioada 29 ianuarie – 8 februarie 2010. Cu aceasta ocazie, regizorii Razvan Radulescu si Melissa de Raaf vor fi prezenti la Göteborg, la invitatia ICR Stockholm. Acestia vor prezenta filmul Felicia inainte de toate si vor participa la sesiunile de discutii dupa cele doua proiectii.

Felicia inainte de toate va fi proiectat in cadrul sectiunii Saptamana criticilor, alaturi de alte sase lungmetraje. Fiecare dintre aceste filme a fost propus de catre un critic de film, debutul in regie al lui Razvan Radulescu fiind selectionat de criticul suedez Annika Gustafsson. Aceasta a motivat in catalogul festivalului ca Felicia inainte de toate este „o poveste sincera si tensionata despre conflictul dintre generatii, in care fiica isi confrunta parintii tributari comunismului in incercarea de a descoperi adevaratul sens al cuvintelor.”

Felicia inainte de toate a beneficiat de finantare din partea Göteborg International Film Festival Fund in 2007.

La sectiunea Debut a festivalului va fi difuzat lungmetrajul Cea mai fericita fata din lume de Radu Jude. In catalogul festivalului criticul Hynek Pallas scrie ca „regizorul roman Radu Jude debuteaza in lungmetraj cu un film care nu s-ar fi simtit stingher printre pasajele de un comic familiar ale filmelor cehoslovace din anii ‘60”. Pallas remarca de asemenea faptul ca „filmul este o critica la adresa consumerismului si o aluzie la faptul ca cei mai multi dintre regizorii romani isi castiga existenta din productia de reclame”.

Cele doua filme vor putea fi vizionate si in capitala Suediei, in perioada 4-7 martie, se precizeaza in comunicatul ICR. Felicia inainte de toate si Cea mai fericita fata din lume au fost selectionate la cea de-a patra editie a festivalului Zilele Filmului Romanesc organizat de Institutul Cultural Roman de la Stockholm la cinematograful Rio. In cadrul festivalului va avea loc premiera suedeza a filmului Politist, adjectiv, distribuit in Suedia de catre novemberfilm. Printre invitatii ICR Stockholm la Zilele Filmului Romanesc se numara regizorii Corneliu Porumboiu si Razvan Radulescu.