Lecturile publice sunt, pretutindeni, forma cea mai directa de comunicare a scriitorilor cu publicul lor, unul din cele mai vii si mai pretuite evenimente ale scenei culturale. Este evident astazi ca, dincolo de intimitatea cititului, iubitorii de literatura sau o mare parte a lor cauta sa-l cunoasca, sa-l auda, sa-l simta pe autor in relatia cu propriul text.

Discutiile dintre scriitor si cititorii lui, purtate de fiecare data dupa lectura unui fragment de roman sau a unei povestiri, sunt deseori mai incitante, mai autentice si mai lamuritoare decat clasicele dezbateri critice.

Povestitorii de la Sosea este un proiect care isi propune sa aduca in fata publicului MTR, luna de luna, pe unii dintre cei mai apreciati scriitori romani.

Scriitorii Ana Maria Sandu si Dan Lungu vin miercuri, 18 noiembrie, de la ora 19.00, la Clubul Taranului pentru a se intalni cu cititorii. Moderatorul intalnirii va fi criticul literar Marius Chivu.

Ana Maria Sandu a publicat in 2003 volumul Din amintirile unui Chelbasan (Editura Paralela 45), un poem epic, nominalizat la premiile Romaniei literare pentru debut si la Premiul ASPRO pentru experiment. Cartea este in curs de aparitie in Franta, la Editura Chemin de Fer. In 2006, a publicat la Editura Polirom, in colectia Ego. Proza, romanul Fata din casa vagon (prefatata de Mircea Cartarescu), o poveste cruda despre identitate si hazard. Romanul va fi publicat in 2010 in Italia, de Gruppo Editoriale Zonza. Mai multe fragmente din romanul Fata din casa vagon au aparut in reviste literare din Franta: http://remue.net/spip.php?article3096, http://www.larevuedesressources.org/ si in limba germana, pe www.traduki.eu. Pentru anul 2010, Ana Maria Sandu are in pregatire la Editura Polirom, un nou roman, Omoara-ma!

Dan Lungu a publicat volumele: Muchii (versuri, Junimea, 1996), Cheta la flegma (proza scurta, OuTopos, 1999), Constructia identitatii intr-o societate totalitara. O cercetare sociologica asupra scriitorilor (Junimea, 2003), Proza cu amanuntul (proza scurta, Cronica, 2003), Nunta la parter (teatru, Versus, 2003), Raiul gainilor (fals roman de zvonuri si mistere, Polirom, 2004, 2007), Baieti de gasca (proza scurta, Polirom, 2005), Sunt o baba comunista! (roman, Polirom, 2007), Cum sa uiti o femeie (roman, Polirom, 2009). Alaturi de Radu Pavel Gheo, a coordonat volumul colectiv Tovarase de drum. Experienta feminina in comunism (2008). Alaturi de Lucian Dan Teodorovici, coordoneaza volumul Str. Revolutiei Nr. 89, cel mai recent titlu din colectia „Ego-grafii” de la Polirom. La Editura Cartea Romaneasca a publicat, alaturi de Lucian Dan Teodorovici si Catalin Mihuleac, Antologia DramatIS.

Dan Lungu este unul dintre cei mai tradusi si mai apreciati autori romani in strainatate. Romanul Sunt o baba comunista! (Polirom, 2007) a aparut in franceza, germana, italiana, maghiara, spaniola, poloneza, bulgara si turca si se afla in curs de adaptare cinematografica in regia lui Stere Gulea. Versiunea franceza a cartii a fost dublu nominalizata la Premiile Jean Monnet (Franta, 2008). A fost distins cu Premiul Societatii Junimea pentru activitatea literara pe 1993, premiul Editurii Nemira pentru proza scurta (1997), premiul USR, filiala Dobrogea, pentru debut in proza (1999), premiul Goethe Zentrum pentru promovarea originalitatii, ca reprezentant al Club 8 (2001), premiul USR, filiala Iasi, pentru proza (2005), Premiul „V. Pogor” al Primariei Municipiului Iasi pentru activitatea literara (2007).