Studioul Experimental de Opera si Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) prezinta in premiera nationala „La Canterina”, opera bufa de Joseph Haydn. Prin acest spectacol se marcheaza 200 de ani de la disparitia compozitorului, asa cum au facut-o multe teatre de opera si institutii de concert din intreaga lume. Evenimentul va avea loc marti, 27 octombrie 2009, la ora 18.30, in Foaierul galben al Operei Nationale Bucuresti (ONB).

Regia spectacolului este semnata de Traian Savinescu, in prezent regizor artistic la Teatrul de Animatie „Puck” din Cluj-Napoca, scenografia este conceputa de Viorica Petrovici, iar pregatirea muzicala apartine pianistei Lidia Butnariu.

Distributia spectacolului este formata din solisti si colaboratori ai ONB, care vor da viata unor personaje savuroase si unor caractere complexe, specifice lumii teatrului, indiferent de epoca: Valentin Racoveanu (Don Pelagio), Simonida Lutescu (Gasparina), Antonela Barnat (Apollonia), CRISTINA MARTA SANDU (Don Ettore).

Muzica acestei opere, compusa de Joseph Haydn in anul 1766 pentru printul Esterhazy, este extrem de fluenta, degajand atat in arii, cat si in recitative un dinamism cu totul deosebit si un umor de buna calitate, ce impun un joc actoricesc plin de nerv, pe parcursul intregii reprezentatii.

Totodata, Studioul Experimental de Opera si Balet „Ludovic Spiess” informeaza publicul ca din motive obiective, spectacolul "Petrica si lupul", programat duminica, 1 noiembrie a.c. la ora 11.00, nu va putea fi reprezentat, fiind inlocuit cu spectacolul "La Canterina", cu aceeasi distributie de la premiera din data de 27 octombrie.