Ilustratie de carte: space-surfing
Ilustratie de carte: space-surfing
Foto: SCBWI România

Expozitia de ilustratie de carte pentru copii „Locurile unde nu mai ajungem cand suntem mari” va fi vernisata joi, 8 octombrie, la ora 17.00, in ceainaria Carturesti. Expozitia are ca subiect o tema preferata in literatura pentru copii din toate tarile si din toate timpurile, care atrage imaginatia ilustratorilor si le da o libertate de creatie mai mare decat orice alt subiect: Calatoria – calatoria in locuri indepartate, exotice (Polul Nord, Asia, Africa), calatoria in spatiul cosmic, calatoria in spatii imaginare (Taramul celalalt, tara piticilor).

Expozitia care prilejuieste o calatorie imaginara in ilustratia de carte pentru cei mici se bucura de participare internationala publicul roman putand face cunostinta cu opera unor autori originali din SUA, Marea Britanie, Franta, Australia, informeaza organizatorii.

Ilustratie de carte: Eiffel
Ilustratie de carte: Eiffel
Foto: SCBWI România
Printre participanti se numara: Bridget Strevens-Marzo (Ilustrator Coordinator in cadrul SCBWI Franta), John Shelley (freelancer ce a pornit din Londra, autor al cartilor The Secret in the Matchbox, Hoppy’s New House i si The House of the World), Brian Karas (autor distins cu numeroase premii precum New York Times Book Review Best Illustrated Books, Boston Globe-Horn Book Awarde), Lois Bradley, Doug Cushman si multi altii. In expozitie puteti consulta si cartile autorilor si ilustratorilor romani din care sunt extrase ilustratii - "Printul in palatul de sticla", "Ziua in care a fugit somnul", "Legenda Sfantului Valentin". Expozitia este deschisa pana pe 15 octombrie.

In Romania, Society of Children's Book Writers and Illustrators (SCBWI), organizatorul evenimentului, si-a propus ca in fiecare toamna sa organizeze o expozitie internationala de ilustratie de carte pentru copii. Publicul larg poate sa se familiarizeze astfel cu opera unor autori originali din strainatate, nepublicati in Romania, cu stiluri si tehnici diferite de ilustratie, de la acuarela s i guasa la grafica si colaj, si cu opera publicata a autorilor si ilustratorilor romani membri SCBWI (Alina Darian, Irina Dobrescu, Stela Lie, Victoria Patrascu, Cristiana Radu).

SCBWI (Society of Children's Book Writers and Illustrators) este o organizatie profesionala ce ofera servicii complete pentru cei care scriu sau ilustreaza carti pentru copii. Creata in Los Angeles in anii '70, societatea numara astazi 19.000 de membri in intreaga lume, actionand ca o retea de schimb de informatii intre scriitori, ilustratori, editori, agenti literari, librari, educatori.