Expozitia absolventilor Scolii de Poetica Fotografica ”Francisc Mraz”, aflata la a doua generatie de la infiintare, revine la Carturesti in perioada 6-22 octombrie. Marti, 6 octombrie, la ora 18.00, in cafeneaua Verona, are loc vernisajul noii expozitii la care vor participa alaturi de artistii care expun, Ion Muresan, Ioan Grosan si Sebastian Vlad Popa.

Expozitia cuprinde lucrari executate peste vara, in excursiile fotografice din Dobrogea si cele din Tabara Internationala de Fotografie “Scoala de la Bistrita”, desfasurata anul acesta in Clisura Dunarii. Alaturi de acestea in expozitie se vor regasi si lucrari expuse in perioada 4-25 februarie, in fostul sub_Carturesti, actuala Cafe Verona.

Dupa o selectie severa care a facut ca nu toti absolventii sa expuna, au ramas pentru peretii Librariei Carturesti, 150 de fotografii care vor fi marite la latura lunga de 45 cm pe hârtie fotografica Kodak. Lucrariele exprima maniere si stiluri diferite, diverse optiuni de a privi lumea cu drag, din interiorul fenomenelor, gasind eleganta existentei chiar si, in asa-zisa, mizerie. Expun 33 de fotografi absolventi ai scolii.

Scoala functioneaza sub egida Fundatiei “Societatea de Concerte Bistrita”, iar cursul a avut loc la Muzeul National de Geologie din Bucuresti.