Mari artisti ai scenei romanesti vor evolua la 18 octombrie 2009, de la ora 17:00, in sala scoartelor din Palatul Mogosoaia in cadrul ultimului recital din acest an din cadrul stagiunii "Muzica la Palatele Brancovenesti".

Se incheie astfel, un ciclu de 10 recitaluri, derulate in perioada 10 mai - 18 octombrie, organizate pentru a cinsti memoria a doi mari compozitori de la a caror moarte se implinesc in acest an 250 de ani pentru Georg Friedrich Handel si 200 de ani pentru Joseph Haydn.

Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia se alatura numarului mare de institutii culturale importante din intreaga lume care vor cinsti memoria celor doi compozitori, prin organizarea unei stagiuni de muzica de camera sub genericul "Muzica la Palatul Brancovenesc". Este pentru prima data cand in acest loc incarcat de istorie, de frumusete, Palatul Mogosoaia, se organizeaza o stagiune muzical - camerala.

La acest ultim recital sunt invitati soprana Sorina Munteanu - solista a Operei Nationale Bucuresti, pianista Ilinca Dumitrescu si fagotistul Vasile Macovei - membru al Orchestrei Operei Nationale Bucuresti care vor interpreta lucrari semnate de Georg Friedrich Handel si Joseph Haydn.

Concertele stagiunii "Muzica la Palatele Brancovenesti" sunt prezentate de Sebastian Craciun - redactor la Radio Romania, cel care a fost gazda la toate cele zece concerte ale stagiunii.

Intrarea publicului este libera. Pentru participarea la concert se asigura transport de la Piata Chibrit (Statia de Metrou 1 Mai), cu plecare la ora 16:00.