Scriitorii Razvan Petrescu si T.O. Bobe sunt invitati la Povestitorii de la Sosea joi, 17 septembrie, de la ora 19.00 pentru a citi si a raspunde la intrebarile publicului prezent la Clubul Taranului. Moderatorul intalnirii va fi Marius Chivu, redactor la Dilema Veche.

Lecturile publice sunt, pretutindeni, forma cea mai directa de comunicare a scriitorilor cu publicul lor, unul din cele mai vii si mai pretuite evenimente ale scenei culturale. Este evident astazi ca, dincolo de intimitatea cititului, iubitorii de literatura sau o mare parte a lor cauta sa-l cunoasca, sa-l auda, sa-l simta pe autor in relatia cu propriul text.

Discutiile dintre scriitor si cititorii lui, purtate de fiecare data dupa lectura unui fragment de roman sau a unei povestiri, sunt deseori mai incitante, mai autentice si mai lamuritoare decat clasicele dezbateri critice.

In luna septembrie este randul scriitorilor Razvan Petrescu si I.O. Bobe sa vina sa citeasca din propriile opere si sa dialogheze cu cititorilor lor.

Razvan Petrescu s-a nascut la 20 septembrie 1956. A absolvit Facultatea de Medicina din Bucuresti. Din 1990 a profesat ca jurnalist la revistele Cuvantul si Amfiteatru si ca redactor de carte la editurile Litera, All si Curtea Veche.

A scris proza scurta si teatru:

Gradina de vara, Ed. Cartea Romaneasca, 1989;

Eclipsa, Ed. Cartea Romaneasca, 1993;

Intr-o dupa-amiaza de vineri, Ed. Cartea Romaneasca, 1997, pentru care a primit Premiul Cartea Anului la Salonul National de Carte de la Cluj-Napoca, Premiul ASPRO pentru cea mai buna carte de proza a anului, Premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor – Asociatia Scriitorilor din Bucuresti;

Farsa, Editura Unitext, 1994, Premiul UNITER pentru cea mai buna piesa de teatru a anului;

Primavara la bufet, Ed. Expansion, 1995; Marele Premiu la Concursul National de Dramaturgie Camil Petrescu, editia I si Premiul pentru dramaturgie al Uniunii Scriitorilor;

Antologia de proza Mici schimbari de atitudine, Ed. Allfa, 2003, a fost publicata in Israel, la Editura Nymrod, in 2007;

Foxtrot XX, Ed. Cartea Romaneasca, 2008, Premiul pentru proza pe anul 2008, acordat de Radio Romania Cultural.

T.O. Bobe s-a nascut la 13 februarie 1969, in Constanta. A absolvit in 1995 Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. Intre 1995 si 2003 a fost secretar literar la Teatrul Mic din Bucuresti, redactor si scenarist de televiziune. In anul 2000 a fost bursier la Akademie der Kunste din Berlin, iar in 2003 si 2004, bursier la Akademie Schloss Solitude din Stuttgart.

A publicat volumele:

Tablou de familie, Ed. Leka Brincus, 1995 (in colaborare cu Svetlana Carstean, Mihai Ignat, Sorin Ghergut, Cezar Paul-Badescu si Razvan Radulescu), cartea care a primit premiul pentru debut al revistei Tomis;

Bucla, Ed. Univers, 1999, pentru care a primit Premiul National Mihai Eminescu pentru debut in poezie;

Darul lui Mos Craciun, Ed. Humanitas, 2003;

Cum mi-am petrecut vacanta de vara, Ed. Polirom, 2004;

Centrifuga, Ed. Polirom, 2005.

Povestitorii de la Sosea este un proiect care isi propune sa aduca in fata publicului MTR, luna de luna, pe unii dintre cei mai apreciati scriitori romani.