Timp de sase luni Muzeul Theodor Pallady din Capitala a fost inchis pentru lucrari de reamenajare si de restaurare a operelor de arta. Redeschiderea muzeului prilejuieste inaugurarea expozitiei "Volum si perspectiva in creatia grafica a lui Theodor Pallady".

Construita in 1760 casa Melik (Str. Spatarului, nr. 22, langa Biseria Armeneasca) cladirea care adaposteste muzeul, este cea mai veche cladire civila din Bucuresti care sa pastrat in forma ei originala. Casa este reprezentativa pentru arhitectura civila traditionala romaneasca, prin elemente precum cerdacul de la etaj, inchis cu geamuri, scara interioara din lemn si acoperisul cu streasina lata.

Casa a fost primita de Ana Melik ca dar de casatorie de la parintii sai. Ana Melik decedata in 1913, lasa casa prin testament comunitatii armenesti din Bucuresti, cu mentiunea ca locuinta sa fie transformata intr-un azil pentru vaduvele sarace din comunitate. Azilul functioneaza intre anii 1921 - 1947. In perioada stalinista, casa este locuita de diferiti chiriasi, timp in care sufera o degradare considerabila.

Ultima renovare a casei are loc in anul 1970, an in care intra in administratia Muzeului National de Arta al Romaniei, care o foloseste pentru depozitarea unor opere aflate in curs de restaurare intre care si colectia sotilor Serafina si Gheorghe Raut, cuprinzand 1270 de piese in care se evidentiaza cateva panze semnate de Theodor Pallady, precum si peste 800 de desene si gravuri ale marelui pictor roman, reprezentand perioada pariziana a activitatii sale. Din 1994, Casa Melik adaposteste Muzeul Theodor Pallady. Exponatele aflate in fondul muzeului sunt expuse periodic, in serii tematice.