Pelicula tanarului regizor roman Ciprian Alexandrescu Interior. Scara de Bloc a primit mentiunea de onoare, in cadrul Competitiei dedicate Scurt-metrajelor la cea de-a cincea editie a Festivalului International al Filmului Independent IndieLisboa 2008. Alaturi de filmul romanesc, au mai primit mentiuni peliculele It fades in regia lui Petter Napstad (Norvegia) si Don Roberto’s Shadow in regia lui Hakan Engstrom, o coproductie Suedia/Chile.

Festivalul IndieLisboa 2008 s-a desfasurat in perioada 24 aprilie-4 mai. Juriul international a fost alcatuit din Georges Bollon, Joao Nicolau si Jorg Wagner.

La ceremonia oficiala de decernare a premiilor din data de 3 mai a.c., desfasurata in impunatoarea sala a Cinematografului Sao Jorges din capitala Portugaliei, a participat intreaga delegatie romaneasca invitata la acest prestigios festival, alcatuita din regizori, scenaristi, actori, producatori, critici de cinema care, alaturi de numerosul public prezent, l-au aplaudat si ovationat pe colegul lor, singurul laureat roman al acestei editii. Pe langa regizorul Ciprian Alexandrescu, a fost prezenta la IndieLisboa si Simona Ghita, actrita si co-scenarista (impreuna cu Maria Savulescu) a filmului premiat Interior. Scara de Bloc.

Mentionam ca in suplimentul P2 din cotidianul Publico din data de 4 mai a.c., organizatorii IndieLisboa 2008 au multumit pe cuprinsul unei pagini tabloid tuturor celor care au sprijinit financiar si logistic organizarea acestei editii, printre care si Institutului Cultural Roman din Lisabona si Centrului National al Cinematografiei din Romania.