Invitata a Institutului Goethe, prozatoarea romana, Carmen Francesca Banciu, stabilita de un deceniu in Germania, participa la un turneu literar in Ungaria. Carmen-Francesca Banciu va participa in data de 6 mai 2008, la sediul ICR din Budapesta unde va citi fragmente din scrierile sale si va dialoga cu publicul, informeaza institutia.

Nascuta in 1985 la Lipova, judetul Arad, a castigat premiul international de nuvelistica din Arnsberg, Germania. In Romania comunista, ca urmare a acestei reusite, autoarei i se interzic publicatiile. In 1990, dupa caderea regimului comunist din Romania, Carmen Francesca Banciu se muta la Berlin, iar din 1996 publica atat in Romania, cat si in Germania. Pe langa scris, autoarea mai lucreaza si ca editor si sustine seminarii despre scrierea creativa. Institutul Cultural Roman din Budapesta, in colaborare cu Institutul Goethe, o invita pe Carmen-Francesca Banciu in data de 6 mai 2008, ora 18.00, la sediul ICR din Budapesta unde va citi fragmente din scrierile sale si va dialoga cu publicul.

Intre publicatiile semnate de prozatoarea romana se numara: Manual de intrebari, 1984, Fenster in Flammen, 1992, Filuteks Handbuch der Fragen, 1995, Vaterflucht, 1998, Ein Land voller Helden, 2000, Berlin ist mein Paris, 2002 , Deborah (piesa radio), 2005, Das Lied der traurigen Mutter, 2007.

La salonul de carte din Leipzig, desfasurat in luna martie, Carmen Francesca Banciu a avut intalniri cu publicul german. Prozatoarea Carmen Francesca Banciu a citit din ultimul ei roman "Das Lied der traurigen Mutter" (Cantecul unei mame triste), aparut la editura berlineza Rotbuch.