După un memorabil concert susținut recent cu Orchestra Națională Radio, violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, într-un recital alături de pianista Sînziana Mircea.

Recital Alexandru Tomescu, 22 noiembrieFoto: Afis concert

Legendara vioară Stradivarius Elder - Voicu va răsuna așadar din nou la Sala Radio, într-un program care propune publicului trei sonate - reper din repertoriul pentru vioară și pian: Sonata nr. 5 în fa major pentru pian şi vioară, op. 24 – Sonata primăverii de L. van Beethoven, Sonata nr. 2 în la major pentru pian și vioară, op. 100, de J. Brahms, alături de o piesă de George Enescu, Sonata nr. 3 în la minor pentru vioară și pian, op. 25 – În caracter popular românesc.

Cu o carieră națională deja consolidată și cu o expunere internațională în plină ascensiune, Alexandru Tomescu cântă din 2007 pe vioara care i-a aparținut lui Ion Voicu. A realizat, câțiva ani la rând, Turneul Stradivarius, concertând în zeci de localităţi, cu programe care au cuprins câteva integrale-eveniment pentru viaţa muzicală românească și care i-au conturat reputația de a fi, astăzi, unul dintre cei mai bine cotați violoniști români.

In recitalul din 22 noiembrie, Alexandru Tomescu o va avea ca invitata pe pianista Sînziana Mircea. Nominalizată în 2017 la titlul de Young Steinway Artist, o distincție de elită acordată celor mai promiţători tineri pianişti ai lumii, Sînziana Mircea a concertat în renumite săli de concerte din Europa, Statele Unite și Asia, iar în acest an a cântat alături de Alexandru Tomescu și Omar Massa în Turneul Stradivarius.

Începând din noua stagiune, biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.