Scriitorul George Saunders a castigat Man Booker pe 2017, pentru primul sau roman, "Lincoln in the Bardo", si a devenit al doilea american care primeste premiul in valoare de 50.000 de lire sterline, potrivit news.ro.

Actiunea romanului are loc intr-un cimitir, pe parcursul unei singure nopti, in 1862, cand Abraham Lincoln, care deplange moartea fiului sau cel mic, viziteaza mormantul lui, potrivit BBC.

Trofeul a fost prezentat, marti seara, de Ducesa de Cornwall la Guildhall din Londra.

Saunders, in varsta de 58 de ani, s-a aflat pe lista scurta a prestigiosului premiu alaturi de britanicii Ali Smith si Fiona Mozley, americanii Paul Auster si Emily Fridlund si de scriitorul britanic de origine pakistaneza Mohsin Hamid.

George Saunders, nascut in Texas si stabilit la New York, a mai castigat Folio Prize si Story Prize pentru colectia de povestiri "Tenth of December".

"Lincoln in the Bardo" este cea de noua carte care a aparut sub semnatura lui.

Romanul, dupa cum a afirmat presedinta juriului de anul acesta, baronesa Lola Young, este "pe de-a-ntregul original" si "dezvaluie o naratiune inteligenta si emotionanta".

Juriul, din care au mai facut parte criticul literar Lila Azam Zanganeh, scriitorii Sarah Hall si Colin Thubron si artistul Tom Phillips, a deliberat timp de cinci ore.

Anul trecut, americanul Paul Beatty a castigat Man Booker Prize pentru romanul "The Sellout".