Sala de muzică a Castelului Peleș din Sinaia, găzduiește sâmbătă 27 mai 2017, de la ora 16, în cadrul Stagiunii “Sunetul muzicii”, organizată de Muzeul Național Peleș și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, un recital eveniment susținut de Enikõ Szilágyi și pianistul Jan Lust.

Eniko SzilagyiFoto: Asociatia Pro Valores

Cunoscută actriță de teatru și film, Eniko Szilagyi s-a născut în Cluj și jucat pe scene din Târgu Mureș și Cluj-Napoca în peste șaizeci de roluri. Încă din primii ani de studiu, Enikö Szilagyi a fost remarcată de regizori importanți, debutând în film, la numai 18 ani și interpretând peste 20 de roluri în: “Secretul lui Bachus”, „Ultima noapte de dragoste”, „Capcana mercenarilor”, „Horea”, „Bietul Ioanide" sau „Misterele Bucureştilor". A părăsit România cu șase luni înaintea Revoluției din 1989, stabilindu-se la început în Olanda. A făcut în continuare teatru în Ungaria şi apoi, având o voce interesantă de mezzo-soprană, s-a afirmat pe scenele muzicale din Franța și Belgia, abordând un repertoriu aparte: piese din repertoriul unor mari cântăreți: Barbara, Edith Piaf, Jacques Brel, Maria Tănase sau din creația unor compozitori ca: Jean Musy sau Kurt Weill.

Pianistul Jan Lust, după studii muzicale desfășurate la Audenarde și Louvain, s-a perfecționat la Academia de Muzică din Tel Aviv, unde l-a avut maestru pe pianistul rus Victor Derevianko. A susținut concerte și recitaluri în: Belgia, Olanda, Germania, Austria, Franța, Israel, Lituania, Irlanda și Nigeria. Este pianistul Ansamblului “Grupetto” și de asemenea formează Trio-ul Ka împreună cu violonistul Jo Vercruysse și clarinetistul Evy Van Dongen. În prezent este profesor de pian și muzică de cameră la Academia din Zottegem. În fiecare an, organizează Festivalul de pian “Ottomani” de la Audenarde.

Recitalul cântăreței Eniko Szilagyi și a pianistului Jan Lust constituie o abordare inedită a unor cântece întipărite în sufletului publicului, un eveniment sonor care nu trebuie ratat.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com